Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Sánchez demana als jubilats que “prenguin nota” que el seu govern ha actualitzat les pensions mentre el PP votava ‘no’

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dimecres als jubilats que “prenguin nota” que el PP va votar en contra de l’increment de les pensions segons l’IPC que va activar el seu executiu. “No es pot congelar les pensions i condemnar els jubilats a tenir un augment del 0,25% de les pensions” com feia el PP, ha dit, i “aquest govern no només ha revalorat les pensions amb l’IPC, sinó que ho ha fet per llei i pactant amb Brussel·les”. Sánchez ha fet aquestes manifestacions en un míting a Burgos davant de 700 persones on, per segon dia consecutiu, algun dels assistents ha provat de boicotejar l’acte.

Sánchez ha fet gala de les bones dades econòmiques i de l’increment de les previsions de creixement de l’Estat per part del Fons Monetari Internacional (FMI), i ha recordat que el seu govern ha incrementat el Salari Mínim Interprofessional i ha aprovat lleis com la de l’eutanàsia. “El futur tornarà a donar la raó al progrés i posarà la dreta al seu lloc, com sempre”, ha sentenciat, perquè “si amb una pandèmia, una guerra i un volcà hem estat capaços d’avançar tot el que hem aconseguit, imagineu el que aconseguirem quan el vent bufi a favor”.

Publicitat

Durant el seu discurs, ha rebatut també un dels arguments esgrimits per la direcció de Ferrovial per traslladar la seu als Països Baixos: la manca de seguretat jurídica de l’Estat. Contràriament al que sosté la direcció de Ferrovial, segons Sánchez, l’Estat és un pol d’atracció d’inversió estrangera directa “per davant de països com la Xina o el Japó”, fruit de l’aposta del seu govern, ha dit, per la transformació energètica.

<strong>”Doñana no es toca”</strong>

També ha acusat la ultradreta de “mentir” i “negar l’evidència científica” respecte a “l’emergència climàtica” i el PP d’actuar “com si l’emergència climàtica no existís”. En aquest context, i respecte a l’aprovació per part del parlament andalús (amb els vots de PP i Vox) d’un pla per convertir en regables 700 hectàrees de Doñana, Sánchez ha advertit: “Dic des d’aquí de manera serena, però amb contundència, Doñana no es toca, és patrimoni de tots els andalusos i no es tocarà”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió