Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

Sánchez demana a l’oposició que abandoni el seu “negacionisme polític” i doni suport a la reforma laboral

ACN Barcelona.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat a l’oposició que abandoni el seu “negacionisme polític” i doni suport a la reforma laboral. En l’acte de presentació de […]

Agències 15/01/2022

ACN Barcelona.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat a l’oposició que abandoni el seu “negacionisme polític” i doni suport a la reforma laboral. En l’acte de presentació de la campanya de Juan Espadas a Andalusia, Sánchez ha lamentat que l’oposició no va estar en els moments dolents de la pandèmia i que ara “tampoc estan en els bons”: “Ni en la pujada de les pensions, ni en donar suport a la reforma laboral ni amb els fons europeus”. Tot plegat, després que el líder del PP, Pablo Casado, s’hagi fet seva l’ofensiva contra el repartiment dels fons i hagi apuntat que acabarà als tribunals comunitaris. “Cal tenir una paciència amb la dreta…”, ha suspirat Sánchez, que creu que els populars “porten fatal haver perdut les eleccions”.

“Encara que clami al desert. M’agradaria demanar a l’oposició que ni que sigui per un sol doni abandoni la seva oposició negacionista i avantposi l’interès general, donant suport a una bona reforma laboral per al nostre país”, ha expressat. El líder socialista ha defensat que aquesta és una bona reforma “no perquè l’hagi aconseguit aquest govern”, sinó perquè ha estat consensuada amb els agents socials.Sánchez ha admès que el seu govern ha comès errors durant la gestió de la pandèmia, però que també l’han fet aprendre. “Cap govern comptava amb un full de ruta per donar una resposta a un virus desconegut”, s’ha justificat. I ha tret pit d’haver governat “escoltant els professionals sanitaris, experts, administracions públiques” i ha expressat que “mai ningú cap govern havia celebrat 19 conferències de presidents”. “També tenim encerts”, ha dit el president del govern espanyol, que ha celebrat que ja hi ha un 80% de vacunats. I ha criticat que l’oposició tampoc ho lloï. “La dreta i la ultradreta només pretén construir una Espanya a la seva imatge i semblança: Representen la resignació i la tristesa”, ha etzibat. I ha dit que a Espanya, per contra, hi haurà “superació, creixement, transformació i futur”.