Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Sánchez demana a la resta de formacions parlamentàries que “se sumin al diàleg i no a la confrontació”

ACN Madrid.-El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha demanat a la resta de formacions parlamentàries que “se sumin a l’avenç i no al bloqueig” i “al diàleg […]

Avatar
Agències 30/12/2019

ACN Madrid.-El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha demanat a la resta de formacions parlamentàries que “se sumin a l’avenç i no al bloqueig” i “al diàleg i no a la confrontació”. Després de signar l’acord programàtic del govern de coalició amb Unides Podem aquest dilluns a la tarda al Congrés dels Diputats, Sánchez ha esperat que “més aviat que tard” puguin fer realitat les propostes del document. El líder del PSOE ha defensat que el programa que han fet públic és “ambiciós, valent i progressista” i pretén ser “útil” per als ciutadans. Sánchez ha reconegut que la diversitat de partits al Congrés faran “complexa” la governabilitat però creu que no la “impossibilita”. “On alguns veuen bloqueig, veiem estímul”, ha dit. El líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que l’acord està cridat a ser “històric” i ha desitjat que la investidura sigui “aviat”.

Sánchez ha assegurat que no es rendiran en la voluntat de superar el bloqueig i ha diferenciat entre dues actituds o “camps” entre les formacions polítiques, les que volen avançar i les que bloquegen i ha convidat els partits a sumar-se a les que aposten per desbloquejar. “Si preval l’esperit dels signants d’aquest acord, podem fer d’aquesta legislatura un temps útil per al nostre país”, ha afirmat el líder del PSOE.El secretari general socialista ha afirmat que l’acord obeeix a una “nova normalitat institucional” amb una fórmula inèdita de govern de coalició i amb la fragmentació parlamentària. Sánchez ha afirmat que buscaran suports per a les diverses iniciatives parlamentàries que puguin proposar i ha defensat que “mereixen ser escoltades”.Iglesias ha destacat que el govern de coalició combina “l’experiència” del PSOE amb la “frescor” d’Unides Podem i està cridat a ser “històric”. El líder de la formació lila ha reivindicat que hi ha l’oportunitat de convertir l’Estat espanyol en un “referent de modernitat” després d’una dècada de “retallades”, “conflicte territorial” però també “esperança”. Iglesias ha dit que tenen el repte de “convertir el ‘sí que es pot’ en polítiques actives de govern”.Tant Sánchez com Iglesias s’han agraït mútuament la voluntat d’acord. El líder socialista ha destacat la “generositat i enorme dosi de responsabilitat” d’Unides Podem mentre que Iglesias també ha agraït la “generositat” del PSOE i ha dit que serà un “honor” que Sánchez sigui el president del govern del qual espera formar part.