Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Sánchez critica la cursa de “regals fiscals als rics” del PP i reivindica una sortida social a la crisi

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha criticat aquest divendres des de València la cursa de “regals fiscals als més rics” de les comunitats autònomes del […]

Agències 23/09/2022

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha criticat aquest divendres des de València la cursa de “regals fiscals als més rics” de les comunitats autònomes del PP, perquè al seu entendre “l’important és preservar i enfortir l’estat del benestar, que és el que cohesiona les societats”. Sánchez ha afirmat que contràriament al que està fent el PP, Europa ha optat per una sortida social a la crisi, de manera que “allà on el 2012 hi va haver amnisties i regals fiscals per als més rics, hi haurà reformes fiscals que garanteixin que qui més té més contribueixi a la hisenda pública per tenir un estat del benestar més fort”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions a València, en un acte en motiu del 10è aniversari d’Eldiario.es. Ha destacat les seves actuacions a Europa per aconseguir un topall del gas i per trobar una resposta “solidària” a la crisi diferent a la del 2012, i ha reivindicat la reforma laboral, l’increment del salari mínim i les seves polítiques d’acord, i no d’imposició, per arribar a “acords amb empresaris i sindicats”.En aquest marc, ha celebrat les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que apunten que l’economia espanyola va créixer un 1,5% al segon trimestre del 2022. Segons el president espanyol, aquesta revisió a l’alça del PIB (l’anterior era de l’1,1%) “anima”, perquè “creiem que fer política social i inversions és el camí per abordar situacions complexes com la que planteja la crisi d’Ucraïna”.També ha defensat els nous impostos als beneficis extraordinaris de la banca i les elèctriques que –ha recordat- ja s’implanta a bona part d’Europa. “Ara ningú té dubtes sobre la resposta a la crisi, i allà on hi va haver rescat bancari, aquesta vegada hi ha un gravamen extraordinari a les grans corporacions que s’estan beneficiant d’aquest context”.