Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Sánchez Costa aposta pel diàleg dins la llei: “Al segle XXI les coses no es poden arreglar a cops de porra”

ACN Barcelona.-El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, ha apostat pel diàleg dins la llei per solucionar “el problema de fons”. “Al segle XXI les coses no es […]

Avatar
Agències 02/07/2019

ACN Barcelona.-El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, ha apostat pel diàleg dins la llei per solucionar “el problema de fons”. “Al segle XXI les coses no es poden arreglar a cops de porra”, ha afirmat en una entrevista a Ràdio 4. El recent escollit president de l’entitat ha defensat que “l’Estat té legitimitat per exercir la força en algunes ocasions” però que la solució passa per arreglar el problema de fons “amb intel·ligència, políticament i parlant”. En aquest context, ha receptat “serenitat” per mirar cap al futur. Segons Sánchez Costa, Societat Civil Catalana dona eines als catalans per “superar aquesta etapa tan tòxica que ha estat el procés independentista”.

Sánchez Costa ha augurat que es va cap a un procés de diàleg dins la llei i ha afegit que és important que aquest diàleg no sigui entre elits sinó amb la Catalunya sencera. El president de SCC creu que no s’ha d’entrar en un “mercadeig” per donar més competències a Catalunya i ha considerat que la Generalitat té unes competències “amplíssimes” tot assegurant que no hi ha cap país tan descentralitzat com l’estat espanyol. Ha apostat, en canvi, perquè Catalunya tingui més competències en la governança de l’Estat. En aquest context, ha proposat que el Senat s’hauria d’instal·lar a Barcelona perquè, d’aquesta manera, hi hauria un organisme important de l’Estat a la capital catalana. “Fer-nos coprotagonistes d’Espanya es carrega el procés”, ha conclòs.Finalment, ha desitjat que les eleccions al Parlament siguin “com més aviat millor” per tal que hi pugui haver un govern alternatiu i ha criticat que l’actual executiu de Quim Torra es dediqui a “anar i venir de Waterloo”.