Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Sánchez celebra les dades d’atur i la fita del 70% de vacunats i crida a “perseverar” en la recuperació

ACN Madrid.-“70% de vacunats, 100 d’esperança” és el lema que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha elegit a la seva visita al Servei de Vacunació Centralitzat, a Guadalajara, […]

Avatar
Agències 02/09/2021

ACN Madrid.-“70% de vacunats, 100 d’esperança” és el lema que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha elegit a la seva visita al Servei de Vacunació Centralitzat, a Guadalajara, en un acte coincidint amb el compliment de la fita de vacunació que el seu executiu havia establert per al final d’estiu. Sánchez ha assegurat que l’Estat ha demostrat al món “que quan la societat espanyola s’uneix no hi ha qui ens pari”. Ara, segons el president espanyol, cal “perseverar” en el camí i “seguir vacunant” per acostar-se al 100% de vacunats. Sánchez també ha tret pit per la xifra d’atur de l’agost, “la millor de tota la sèrie històrica”.

En un acte on ha participat la primera persona vacunada a l’Estat, Araceli, Sánchez ha fet bandera del compromís complert del seu govern, que “malgrat alguna incredulitat” per part “d’algun actor polític”, en referència a Pablo Casado, ha arribat al 70% al final de l’estiu. L’èxit de la vacunació, ha dit, és l’exemple d’un “patriotisme” que també és “solidari”, perquè l’Estat ha donat ja més de 6 milions de dosis a Llatinoamèrica.Sánchez ha fet bandera també de les dades d’atur del mes d’agost: “És el millor mes d’agost de tota la sèrie històrica i l’únic del segle XXI en què s’ha reduït l’atur”, ha dit, “i encadenem sis mesos consecutius d’afiliació”. Ha recordat que en sis mesos l’atur ha caigut 675.000 persones i 332.000 són dones, i que l’atur juvenil cau el doble que la resta. “Avui hi ha menys joves a l’atur que abans que a pandèmia”, ha dit.Per tant, segons Sánchez, cal “perseverar” en el camí, “seguir vacunant” i “perseverar també en què la recuperació sigui justa i hi hagi millor feines, millors salaris i pensions dignes”.