Dijous, 26 de novembre de 2020 - Edició 854
La República

Sánchez aposta per una major “cooperació unilateral” i reclama l’accés “universal” a les vacunes a la cimera del G20

ACN Barcelona.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aposta per una major “cooperació unilateral” i reclama l’accés “universal” a les vacunes contra la covid-19. Ho ha dit aquest dissabte a […]

Avatar
Agències 21/11/2020

ACN Barcelona.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aposta per una major “cooperació unilateral” i reclama l’accés “universal” a les vacunes contra la covid-19. Ho ha dit aquest dissabte a la cimera dels líders del G20, enguany acollida per Aràbia Saudí de forma telemàtica, on també ha aprofitat per demanar a la resta de líders que donin “suport” al lideratge de l’OMS per combatre el virus. “No estarem segurs fins que tothom estigui fora de perill” ha remarcat. Sánchez també ha recordat que cal abordar els problemes de manera conjunta i “accelerar” una recuperació “inclusiva i justa” que no deixi a ningú enrere.

Segons el president del govern espanyol, el G20 ha de continuar desenvolupant un paper “clau” a l’hora d’abordar les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia. Sobretot, amb “especial atenció” als més vulnerables. De fet, Sánchez ha lamentat el creixement de la “desigualtat” especialment pel que fa als treballadors “poc qualificats”. “És important que els països garanteixin una vida digna” ha apuntat, afegint que cal reforçar tots aquells sistemes de protecció social.El líder del govern espanyol també ha aprofitat per reafirmar el seu compromís amb l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible. “Es tracta d’un veritable contracte social que ha de guiar els nostres esforços” ha recordat. Precisament un dels punts en què ha incidit ha estat l’acceleració cap a la transició cap a sistemes de “producció i consum” més sostenibles. Sánchez també ha reclamat que arribi aviat “un acord global” de la taxa digital, sobretot en el marc d’un context de pandèmia.

Relacionats