Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Sánchez aposta per reforçar la relació entre Iberoamèrica i Europa en benefici de les dues regions

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aposta per reforçar la relació entre Iberoamèrica i la UE en benefici de les dues regions. Ho ha dit en el marc de la seva intervenció en la XXVIII Cimera Iberoamericana que s’està celebrant a Santo Domingo, a la Repúblicana Dominicana, on també ha acordat la futura celebració de la Cimera Unió Europea-CELAC, durant la Presidència del Consell de la Unió Europea. “No serà una cimera declarativa, sinó que establirà un diàleg polític regular i reforçat entre la regió i les institucions europees”, ha assenyalat, insistint que serà un pas “primordial” per posar en marxa una agenda compartida d’inversions amb projectes “d’alt impacte estratègic i amb abast regional”.

D’altra banda, el president ha posant en valor la importància d’avançar cap a una recuperació sostenible de la regió davant reptes com els provocats per la pandèmia i per impulsar una transició “verda, intel·ligent i circular”, així com una distribució més justa de la riquesa.

Publicitat

Pel que fa a l’impacte de la guerra d’Ucraïna, l’ha titllat d’“il·legal i injustificable” , recordant que ha provocat una alça dels preus de l’energia i dels aliments, la disrupció de les cadenes de subministrament i altres derivades com la pujada dels tipus d’interès.

“Aquesta realitat, unida a desafiaments com l’emergència climàtica i la digitalització accelerada, fan que les trobades tinguin més rellevància que mai”, ha dit. Finalment, Sánchez ha insistit que Espanya té com a objectiu avançar en matèria comercial amb acords entre la UE i Mèxic, Xile i MERCOSUR.

Prèviament, també ha intervingut el rei Felip VI – que en una línia similar – ha celebrat l’èxit de la iniciativa en clau cooperativa. “Es tracta d’un projecte compartit que ha generat resultats significatius, ha recordat, “i ho ha fet mitjançant tots els actors vinculats per un sentiment de pertinença a una comunitat”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió