Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Sánchez anuncia una “inversió històrica” de 4.295 MEUR per al PERTE del vehicle elèctric i connectat

ACN Barcelona/Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el PERTE per al desenvolupament del vehicle elèctric i connectat rebrà una injecció de recursos públics “històrica” de 4.295 […]

Avatar
Agències 12/07/2021

ACN Barcelona/Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el PERTE per al desenvolupament del vehicle elèctric i connectat rebrà una injecció de recursos públics “històrica” de 4.295 milions d’euros, en l’acte oficial de presentació del projecte abans que s’aprovi en el Consell de Ministres de dimarts. A la inversió pública cal sumar 19.714 milions que aportarà el sector privat per a electrificar l’ecosistema de l’automoció, fet que deixarà l’impacte total del PERTE en 24.009 milions d’euros. El cap de l’executiu espanyol ha assegurat que la iniciativa pot tenir un efecte multiplicador de fins a 19.000 milions d’euros el 2023 i pot fer que l’aportació del sector de l’automoció passi de representar l’11% al 15% del PIB el 2030.

“Estem parlant d’una inversió històrica, de 4.295 milions d’euros, finançats principalment pels fons Next Generation, una gegantina injecció de recursos públics”, ha dit Sánchez, que ha titllat la iniciativa “d’un dels principals projectes industrials que s’ha generat a Europa”. L’objectiu del PERTE, segons el cap de l’executiu espanyol, és situar l’Estat “a la primera línia” de l’automoció, en un moviment “sense precedents”. Per al desenvolupament del PERTE s’han de crear agrupacions de cinc empreses com a mínim, amb presència en almenys dues comunitats autònomes, amb un 40% de participació de pimes. A més, es requerirà una entitat proveïdora de coneixement i que les empreses acreditin inversió pròpia i compromís amb l’ocupació. En la presentació, Sánchez no ha fet referència a la creació d’un gran consorci públicoprivat del govern espanyol amb el grup Volkswagen i Iberdrola per muntar una planta de bateries, la ubicació de la qual encara és desconeguda. En la mateixa línia, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que el pas que s’està donant amb el nou PERTE donant és “històric”. “Estem liderant el futur de la indústria de l’automoció i ho estem fent amb ambició, amb visió de futur”, ha assegurat, abans d’afegir que “els fons són una oportunitat però s’han d’aterrar el projectes.