Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Sánchez anuncia una inversió d’11.000 MEUR per impulsar la digitalització de pimes i Administració Pública

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat la inversió d’11.000 milions d’euros per impulsar la digitalització de les pimes i l’Administració Pública. La inversió es dividirà en […]

Avatar
Agències 27/01/2021

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat la inversió d’11.000 milions d’euros per impulsar la digitalització de les pimes i l’Administració Pública. La inversió es dividirà en el Pla Nacional de Competències Digitals (3.750 MEUR), el Pla de Digitalització de Pimes 2021 – 2025 (4.656 MEUR) i el Pla de Digitalització de les Administracions Públiques 2021 – 2025 (2.600 MEUR). L’objectiu és que el 80% de la població tingui competències digitals bàsiques, que el 25% del volum de negoci de les pimes vingui del comerç electrònic i que el 50% dels serveis públics estiguin disponible en aplicacions mòbils.

El Pla Nacional de Competències Digitals contempla inversions i reformes per 3.750 milions d’euros i pretén disminuir la bretxa digital per qüestió de gènere, garantir la inclusió digital, assegurar la digitalització de l’educació, promoure l’adquisició de competències digitals i elevar el nombre d’especialistes en TIC. Actualment, un 43% de la població espanyola no té competències digitals bàsiques i la participació de dones especialistes en Tecnologies de la Informació està estancada. Davant aquesta situació, el pla preveu impulsar competències digitals transversals, la transformació digital de l’educació, competències digitals per a l’ocupació i competències per als professionals digitals. El Pla de Digitalització de Pimes 2021 – 2025 està dotat de 4.656 milions i preveu donar suport a la digitalització de fins a un milió i mig de pimes, la meitat de les de l’Estat. Els principals eixos del pla són la digitalització bàsica per a les pimes, el suport a la gestió del canvi per promoure la formació empresarial i de directius en competències digitals, l’impuls a la innovació disruptiva i l’emprenedoria, el suport a la digitalització sectorial, amb especial incidència en indústria, turisme i comerç, i un eix de coordinació i eficiències. El Pla de Digitalització i de les Administracions Públiques 2021 – 2025 té un pressupost de 2.600 milions i permetrà respondre als ciutadans amb una administració més “àgil i efectiva”. El pla es basarà en la transformació digital de l’administració, l’impuls de projectes tractors de digitalització i la modernització del ministeri de Política Territorial, Comunitats Autònomes i Entitats Locals. “El futur immediat d’Espanya passa per la vacuna i la superació de la pandèmia i, a continuació, passa per la recuperació i la transformació social, econòmica i administrativa. Aquesta recuperació serà forçosament digital”, ha assegurat Sánchez en l’acte de presentació. “Les inversions públiques són una palanca per a mobilitzar les importants inversions que el sector privat abordarà en els pròxims anys i que ens permetran transformar la nostra economia”, ha assegurat la vicepresidenta tercera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño.