Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Sánchez anuncia un pla integral per al sector de l’automòbil amb una injecció de 3.750 MEUR

ACN Barcelona.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge que l’executiu impulsarà un pla integral per al sector de l’automoció dotat amb 3.750 MEUR. Segons ha explicat […]

Avatar
Agències 14/06/2020

ACN Barcelona.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge que l’executiu impulsarà un pla integral per al sector de l’automoció dotat amb 3.750 MEUR. Segons ha explicat en roda de premsa, l’objectiu és acompanyar el sector en la transició cap a una mobilitat “sostenible” i “connectada”. S’oferirà a tota la cadena de valor industrial per ajudar-la a “adaptar-se” i “mantenir” la competitivitat. Sánchez ha defensat promoure l'”estabilitat” del sector i ha parlar d’impulsar inversions, “reformes legals” i estimular la investigació i la innovació. També ha explicat que es vetllarà perquè la fiscalitat generi una “major competitivitat” i que hi hagi una formació i qualificació professional per dotar de recursos humans.

El nou pla integral es donarà a conèixer aquest dilluns en una trobada a la Moncloa amb els representants del sector. Sánchez, però, ha avançat que hi haurà finançament per a la renovació del parc de vehicles, incentivant-ne especialment els vehicles elèctrics i amb ajudes especials per a les famílies amb menors recursos. Sánchez ha defensat que els empresaris també en resultaran “beneficiats”, així com també els treballadors, per l’estalvi en combustible que comportarà la renovació de les flotes.La voluntat del govern espanyol és facilitar la renovació dels vehicles perquè aquests siguin més “eficients” i d’acord amb els objectius de transició energètica d’arribar el 2050 a les zero emissions. “Treballem perquè en el futur tinguem millors vehicles, més sostenibles i ciutats més netes”, ha resumit. “Amb un treball de major qualitat i un sector molt més competitiu”, ha afegit.D’altra banda, Sánchez ha indicat que el govern espanyol presentarà el proper dijous un pla d’impuls del turisme dissenyat per representants del sector amb la coordinació de les comunitats. L’objectiu d’aquest pla és millorar les condicions del treball, reduir la precarietat i la bretxa de gènere. També fomentar els pans de convivència entre la població turística i la població autòctona amb la màxima seguretat sanitària.