Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Sánchez admet que haurà de fer “renúncies” per acordar el pla de recuperació

ACN Brussel·les.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, admet que haurà de fer “renúncies” per acordar el pla europeu per rellançar l’economia. Després d’una reunió amb el seu homòleg suec, […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Brussel·les.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, admet que haurà de fer “renúncies” per acordar el pla europeu per rellançar l’economia. Després d’una reunió amb el seu homòleg suec, Stefan Löfven, Sánchez ha insistit que cal que els 27 arribin a un acord al juliol i ha assegurat que “tots” hauran de “cedir en les seves posicions”. Davant Löfven, el president del govern espanyol ha dit estar “compromès amb les reformes” i que no es nega a que una part del fons de recuperació sigui en forma de crèdits, però no ha aconseguit convèncer el suec sobre la necessitat que estigui basat en ajudes. “Volem que estigui dirigit a les necessitats reals i que sigui amb préstecs i no amb transferències. Aquesta és la posició de Suècia”, ha dit Löfven.

“Ja hem fet reformes molt dures en el passat. Estem responent a la crisi i posant e la nostra part”, ha dit Sánchez al seu homòleg suec, que considera que tancar un acord sobre el pla al juliol és “complicat però no impossible”.