Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

S’amplia al 70% l’aforament permès en actes culturals, i al 50% en religiosos, en dinou municipis de la Noguera

ACN Balaguer.-El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dijous la resolució del Departament de Salut amb la qual es prorroguen quinze dies més les mesures especials […]

Avatar
Agències 01/10/2020

ACN Balaguer.-El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dijous la resolució del Departament de Salut amb la qual es prorroguen quinze dies més les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de la covid-19 en dinou municipis de la comarca de la Noguera. Tot i això, la resolució modifica el límit d’aforament permès en els actes religiosos, que passa a ser d’un màxim del 50% (fins ara era del 33%), i també en els actes culturals, que s’amplia fins al 70% (fins ara era el 50%). En el cas de la restauració, però, en manté la limitació del 50% d’aforament en bars i restaurants d’aquestes poblacions, tant a l’interior dels locals com a les terrasses.

Aquestes restriccions afecten els municipis d’Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, la Sentiu de Sió, Térmens, Torrelameu i Vallfogona de Balaguer. Segons el Govern, la situació actual de risc de contagi justifica el manteniment d’aquestes mesures especials per a la contenció de la pandèmia en aquestes dinou poblacions de la Noguera durant quinze dies més.Aquesta pròrroga modifica, però, els límits d’aforament en els actes religiosos, inclosos casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, que han de limitar l’assistència al 50% de l’aforament (fins ara era al 33%). De la mateixa manera, també es modifiquen els límits d’aforament en els actes culturals, de manera que es podran dur a terme les activitats d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure, en espais públics especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics, sempre que es garanteixi que no se supera el 70% de la capacitat (fins ara era el 50%) i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del Procicat Reforç de les mesures de prevenció a la Regió Sanitària de LleidaEl Risc de Rebrot a la Regió Sanitària de Lleida ha augmentat sensiblement els darrers dies, fins a assolir la xifra de 174,67, a 29 de setembre. La taxa reproductiva efectiva (Rt) estable a la RS de Lleida és d’1,1 i d’1,2 la sensible, ambdues a data 26 de setembre. Les comarques de la Noguera, la Segarra i l’Urgell tenen un risc de rebrot molt alt, superior a 200, i l’Rt superior a 1 (1,15, 2,89, 1,32, respectivament, segons les dades acumulades entre el 20 i el 26 de setembre). El Segrià i les Garrigues tenen un índex de rebrot alt (superior a 100) i l’Rt també superiors a 1 (1,10 i 1,43, respectivament). El Pla d’Urgell té un índex de rebrot inferior a 100 i una Rt de 0,66. Per tot plegat, des del Govern consideren que la situació aconsella de reduir la mobilitat tant com sigui possible. La majoria dels contagis s’estan produint en entorns familiars o de persones properes, atès que es relaxen les mesures de protecció. En aquest sentit, el Govern recorda que els contactes s’han de limitar, sempre que es pugui, a les persones que integren el grup de convivència habitual, i s’insisteix en la limitació a sis persones de les trobades socials i familiars, amb les excepcions establertes. També reitera la importància de l’ús de la mascareta, de respectar la distància social i la higiene de mans.