Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Sàmper sosté que les negociacions estan “en la línia de tancar un bon pacte” per garantir la governabilitat

ACN Barcelona.-El conseller Miquel Sàmper sosté que les negociacions de Govern entre ERC i JxCat estan “en la línia de tancar un bon pacte” per garantir la governabilitat. En una […]

Avatar
Agències 10/05/2021

ACN Barcelona.-El conseller Miquel Sàmper sosté que les negociacions de Govern entre ERC i JxCat estan “en la línia de tancar un bon pacte” per garantir la governabilitat. En una entrevista a Rac1 el conseller ha assenyalat que aquest cap de setmana “l’acord estava tancat al 80% o 90%”. “Vull pensar que serem capaços de salvar l’escull que hi hagi i fer un Govern que és el que ens ha manat la ciutadania”, ha exposat. Ha comparat la negociació amb un judici, on ha dit que “gairebé sempre els acords es desencallen el dia de la vista”. Per altra banda, ha explicat que unir les conselleries d’Interior i Justícia “és una opció que va plantejar Junts i que no veia malament ERC”. Considera que fer-ho seria “positiu” però ha dit que “no és imprescindible”.

Sàmper ha afirmat que l’acord de governabilitat pot servir per “impedir els problemes que hi ha hagut els darrers quatre anys” però ha advertit que hi ha “molt poc temps per tancar aquest pacte”.”Una gran part de la població catalana ens ha donat un mandat que no podem ignorar”, ha defensat Sàmper, que ha dit que no sap com es podria argumentar que no s’arribés a un acord davant de la ciutadania. “La fatiga política que generaria tant a ERC com a JxCat seria realment inacceptable”, ha valorat. Ha criticat la roda de premsa del vicepresident Pere Aragonès en què va anunciar que ERC decidia governar en minoria davant la manca d’acord amb JxCat. “El grau de sorpresa va ser majúscul”, ha dit. “No sé quin era l’objectiu d’aquesta roda de premsa de dissabte després de la del nostre secretari general dient tot el contrari, espero que entre tots puguem deixar els retrets i fer un acord com més aviat millor”, ha afegit.”No sé on pot estar el punt de trencament, no tinc informació perquè no estic a les negociacions i no estant a les negociacions senzillament no ho entenc”, ha conclòs.Sobre la possibilitat de JxCat de cedir quatre vots perquè ERC pogués governar en minoria, Sàmper ha dit que la seva opinió és “irrellevant” perquè la decisió s’hauria de sotmetre a votació de les bases del partit.