Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Sàmper, sobre la influència de Madí a Interior: “La consciència no la puc tenir més tranquil·la”

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha defensat aquest dimecres la seva actuació al capdavant d’Interior i s’ha desvinculat del que apunten algunes gravacions de l”operació Voloh’ en relació a […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha defensat aquest dimecres la seva actuació al capdavant d’Interior i s’ha desvinculat del que apunten algunes gravacions de l”operació Voloh’ en relació a la influència de David Madí a Interior. “Apunten que comentava que se’m pressionava per no prendre determinades decisions”, ha dit a la comissió d’Interior del Parlament interpel·lat sobre el cas. “Crec que tinc guanyada la vostra credibilitat perquè justament el que es deia en les converses és que no prengués cap decisió ni destitució i la que vaig fer és la que es volia evitar justament”, ha afegit sense dir noms. “El que conec és el que he escoltat i llegit però la consciència no la puc tenir més tranquil·la”, ha conclòs.

Sàmper ha remarcat que quan va assumir el càrrec de conseller va tallar “qualsevol vincle” amb qualsevol de les persones que apareixen esmentades en les gravacions. “No hi tinc res a veure i es va tallar qualsevol possibilitat de sospita sobre la meva persona”, ha argumentat.Les escoltes del ‘cas Voloh’ van revelar que David Madí intentava controlar Miquel Sàmper perquè no canviés l’estructura política d’Interior un cop va ser nomenat. En una conversa amb Brauli Duart, llavors secretari general d’Interior, Madí afirma que ha transmès que cal deixar clar a Sàmper que “si pel que sigui perd aquesta xarxa històrica, estarà sol davant del perill”. “Que no prengui cap decisió fins que no puguem parlar a fons. Jo el que demano és tots quiets”, indica en una escolta. Al setembre Sàmper va substituir Brauli Duart com a secretari general del Departament. Segons van indicar llavors fonts properes a Duart, el que havia estat número 2 d’Interior va comunicar al nou conseller la seva voluntat de no continuar en el càrrec i Sàmper l’hi va acceptar.