Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Sàmper justifica l’actuació dels Mossos a la Buenos Aires i al carrer Mühlberg per la manca d’informació prèvia

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha justificat l’actuació dels Mossos d’Esquadra als desallotjaments de la Casa Buenos Aires i del carrer Mühlberg del Carmel per la manca d’informació que […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha justificat l’actuació dels Mossos d’Esquadra als desallotjaments de la Casa Buenos Aires i del carrer Mühlberg del Carmel per la manca d’informació que té el cos en relació amb les peticions judicials. “Si haguéssim tingut l’oportunitat d’estar dins els protocols, hauríem pogut tenir la informació amb més temps i dirigir d’una altra manera aquests operatius”, ha explicat. Per això, en una sessió informativa al Parlament, Sàmper ha explicat que el Departament d’Interior ha demanat entrar al Protocol d’execució de llançaments als partits judicials. També ha dit que s’ha encarregat un informe anual per explicar “la realitat dels desnonaments des del punt de vista dels afectats”.

Sàmper ha explicat que posar remei a la manca d’informació prèvia dels desnonaments vol que Interior formi part del Protocol d’execució de les diligències de llançaments als partits judicials, tant el que es va signar a Barcelona com el que es va signar per tot el territori català el 2013. En aquell moment Sàmper va signar el protocol com a president de l’advocacia catalana.El conseller ha explicat que com que “sempre els cossos de seguretat acaben tenint un paper rellevant” en els desnonaments, considera “coherent” que Interior formi part dels protocols. Per aquest motiu ha explicat que ha enviat cartes en aquest sentit a tots els implicats, entre els que hi ha els col·legis de procuradors i advocats, el món local, el TSJC i els jutjats.D’aquesta manera Sàmper espera que podran tenir “un accés de coneixement a les dades i tota la història del que és la vida del desnonament” amb “caràcter previ” a la demanda d’intervenció judicial del cos. “Les imatges, algunes de les que s’han donat, segur que no ens agraden a ningú, però segur que si haguéssim tingut l’oportunitat d’estar dins els protocols, hauríem pogut tenir la informació amb més temps i poder dirigir d’una altra manera aquests operatius”.També ha explicat que ha encarregat a la Direcció general de l’administració de seguretat que elabori un informe anual, que es presentaria públicament, per explicar “la realitat dels desnonaments des del punt de vista dels afectats”, ha explicatSàmper també ha recordat que forma part de la taula de treball sobre els desnonaments impulsada pel Síndic de Greuges. “Una moratòria de la moratòria”Sàmper ha explicat que el nou element que s’ha d’afegir al decret d’alarma pel que fa a les mesures antidesnonaments del govern espanyol no ha anat al Consell de Ministres d’aquest dimecres perquè “s’ha demanat una moratòria perquè s’aprovi aquesta moratòria”. El conseller ha explicat que el ministre José Luis Ábalos ha explicat al Govern que la moratòria “s’aprovarà abans de finals d’any” però en la mesura que hi ha “molts ministeris implicats” el govern espanyol necessita “un marge més ampli de temps”.