Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Sàmper diu que no li va “agradar” la prova de personalitat a les oposicions dels Bombers i que no és “ferma”

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha admès que no li va “agradar gens ni mica” el test de personalitat a les oposicions dels Bombers de la Generalitat. La prova […]

Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha admès que no li va “agradar gens ni mica” el test de personalitat a les oposicions dels Bombers de la Generalitat. La prova va deixar un 45% d’aspirants fora, quan en convocatòries anteriors no arribava al 10%. De fet, aspirants van querellar-se contra Interior pels resultats. Des del Parlament, Sàmper ha dit que aquesta prova “està en estudi” al Departament perquè “s’ha d’analitzar”. Davant els retrets de Ciutadans, que creu que la prova buscava la “puresa independentista” per davant dels “mèrits i capacitats”, Sàmper ha dit que “no estigui tranquil de pensar que aquesta prova ja és ferma”: Si el test té “la mínima sospita d’arbitrarietat, ja veurem què farem”, ha afegit.

Sàmper ha retret el diputat de la formació taronja Alfonso Sánchez que hagi insinuat que les proves “estan fetes per calibrar la puresa independentista”. “S’ha passat, no tres pobles, sinó tres comunitats autònomes o tres països”, s’ha exclamat el conseller, que ha posat com a exemple un cosí seu, que és “deu vegades més independentista” que ell i que ha suspès les proves per accedir al cos de Bombers.El conseller ha reconegut que el percentatge tan elevat de suspesos en aquest test, en una de les primeres fases i no de “cribatge”, és “sospitosa”. “Com que no estava al final (del procés de selecció), la prova s’ha d’analitzar i veurem què passa amb aquesta prova”, ha conclòs.