Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Sàmper diu que no l’han informat de l’acord entre ERC i CUP sobre temes d’Interior: “Tinc la percepció que no existeix”

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que ningú ha parlat amb ell sobre els acords que ERC i la CUP estan assolint en el marc de la negociació […]

Avatar
Agències 01/03/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que ningú ha parlat amb ell sobre els acords que ERC i la CUP estan assolint en el marc de la negociació per formar govern sobre temes d’Interior. “Tinc la percepció que (l’acord) no existeix”, ha dit en declaracions a La2 i Ràdio 4. “Em sembla malament, no diré la sensació que tinc perquè la paraula seria lletja, però crec que no és correcta”, ha afegit. El conseller ha considerat que temes com l’actuació dels Mossos en desnonaments o els instruments d’ordre públic que han de tenir els policies “s’han de parlar entre tots, amb el Departament”. Amb tot, ha afirmat que “li falta informació” per fer una valoració al detall.

El conseller ha reiterat que si els Mossos intervenen en desnonaments ho fan per requeriment judicial. Ha posat en valor però que des de la seva entrada al Departament s’ha treballat molt en aquest tema i en cas de famílies vulnerables es treballa amb serveis socials per facilitar una alternativa. En aquest sentit, ha afirmat que si la CUP i ERC estan negociant la no intervenció del cos policial li haurien d’explicar com es podrà “saltar un manament judicial”. “No acabo de veure com això es pot encabir en el sistema jurídic que tenim”, ha manifestat. Sobre el model d’ordre públic, ha afegit que si s’està negociant que no es puguin fer servir bales de foam serà perquè sí que es pot fer ús del gas pebre, que ha recordat que és l’altre element avalat pel Parlament. El conseller ha assegurat que quan es va restituir el major Josep Lluís Trapero va demanar tenir “especial cura” amb l’ordre públic i ha destacat que es va nomenar com a cap de la Brigada Mòbil el fundador de l’àrea de mediació. Ha lamentat però que aquesta mediació ara no és possible perquè no hi ha ningú a l’altra banda que vulgui seure a mediar. Treure Interior del focus políticEl conseller ha demanat explícitament treure el Departament d’Interior i la policia del focus polític. “Interior és una autèntica estructura d’estat”, ha declarat. Ha reconegut que la política és “molt complicada” i ha afirmat que potser no es va expressar bé la setmana passada però que no posava en dubte el cos sinó que defensa que si s’ha de modificar el model d’ordre públic, “que no la policia”, s’ha de fer amb un debat “serè” al Parlament.