Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Sàmper diu ara que Arasa no ha estat nomenat nou cap dels TEDAX i subratlla que no ho podrà ser si la condemna és ferma

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que l’excap de l’ARRO Jordi Arasa no ha estat nomenat nou cap dels TEDAX. Arasa va ser condemnat a 2 anys i […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que l’excap de l’ARRO Jordi Arasa no ha estat nomenat nou cap dels TEDAX. Arasa va ser condemnat a 2 anys i 4 mesos de presó per l’actuació en el desallotjament de l’acampada del 15-M. Sàmper ha dit a TV3 que Arasa es va presentar al concurs per ocupar aquesta plaça i el va guanyar però ha afegit que l’expedient “no està executat ni signat”. Ha apuntat que més enllà d’haver guanyat la plaça “s’han de veure moltes més coses”, en relació a la sentència, i ha dit que si aquesta acaba sent ferma, “no podria tenir aquest càrrec”. Fa dos dies els Mossos van confirmar que la decisió de nomenar Arasa nou responsable dels TEDAX es va prendre fa unes tres setmanes i que el canvi s’havia fet efectiu.

El conseller ha dit que no ha aturat ell el nomenament sinó que “s’ha aturat abans”, tot i que ha afirmat que ell també ho hauria fet. Sàmper ha recordat que la sentència està recorreguda i ha valorat que si es confirma, ni que sigui per una pena menor, això és incompatible amb exercir el càrrec. “No és que s’hagi aturat sinó que tenia un vici en l’expedient i que fa que a dia d’avui no pugui tirar endavant”, ha explicat. Amb tot, el conseller ha afirmat taxativament que “no se li ha donat aquest càrrec en cap cas”.

Relacionats