Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

Sàmper afirma que en la situació epidèmica actual les eleccions del 14-F “es podrien fer”

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que si al febrer hi ha una situació epidèmica com l’actual les eleccions “es podrien fer”. En declaracions a TV3, ha afegit […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que si al febrer hi ha una situació epidèmica com l’actual les eleccions “es podrien fer”. En declaracions a TV3, ha afegit que es farien seguint totes les mesures de seguretat i per exemple potenciat el vot per correu. Tot i això, ha apuntat que no es pot preveure quina serà la situació epidemiològica al febrer. El conseller sí ha volgut deixar clar que el dret de sufragi actiu “no s’hauria de veure reduït” i no s’haurien de celebrar unes eleccions en que “gent que vol anar a votar no pugui anar a votar”. D’altra banda, ha explicat que el Procicat està ultimant els protocols que han de deixar clar en quins escenaris es podrien fer i en quins no i sobre com han de ser els actes de campanya.

Aquests protocols hauran de ser aprovats pel Procicat i el Govern i en ells “quedarà molt clar en quines condicions es poden fer” els comicis i en base a dades concretes. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, havia afirmat a primera hora del matí en una entrevista a RTVE que el Govern està treballant per “trobar els mecanismes que facin possible” les eleccions en la data fixada. “Hem de tenir clar que unes eleccions han de garantir el dret a vot a tothom. Si no es pot garantir, no sé si es podran celebrar o no aquestes eleccions”, ha afegit.D’altra banda, ha tornat a fer autocrítica sobre l’actuació del Govern d’aquesta setmana i ha reconegut que és “imperdonable” la situació de “trifulgues entre visions de partit” que s’ha viscut. “Hem d’aconseguir superar les visions partidistes i treballar en benefici de la comunitat”, ha manifestat.

Relacionats