Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Sàmper acusa la CUP d’haver impedit la mediació dels Mossos en el desnonament de quatre famílies a Sants

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha acusat aquest dimecres la CUP i els seus “grups relacionats” d’haver impedit la mediació dels Mossos d’Esquadra en el desnonament de quatre famílies […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha acusat aquest dimecres la CUP i els seus “grups relacionats” d’haver impedit la mediació dels Mossos d’Esquadra en el desnonament de quatre famílies vulnerables del bloc Gayarre de Sants a Barcelona. En una intervenció al ple del Parlament, Sàmper ha explicat que a les proximitats de l’edifici la conselleria d’Interior hi va enviar efectius de mediació i de seguretat de ciutadana dels Mossos. En aquest sentit, el titular d’Interior ha sostingut que a la CUP li convé provocar la intervenció policial dels Mossos per la proximitat de les eleccions. “Vostès tenen aquest públic que no el poden perdre ara”, ha dit Sàmper en referència a les eleccions del 14-F.

Sàmper ha dit a la CUP que ja està bé de “modificar la realitat” i de dir “mentides”. “Cal dir les coses pel seu nom. Ahir van impedir la mediació i, per tant, han d’assumir aquesta responsabilitat”, ha assegurat. Prèviament, el diputat de la CUP Vidal Aragonés ha aprofitat el debat sobre el coronavirus al Parlament i la intervenció de Sàmper per retreure-li l’actuació dels Mossos d’Esquadra ahir dimarts al desnonament de quatre famílies. L’anticapitalista ha acusat el cos d’exercir “violència sobre una persona que no estava exercint cap violència” i ha quantificat en 30.000 euros el cost del dispositiu policial. “Amb això, quant habitatge cobrim? Amb 30.000 euros donàvem una alternativa d’habitatge”. A més, s’ha referit al presumpte espionatge a l’esquerra independentista per part dels Mossos i ha rebutjat la versió del Departament d’Interior sobre el cas, que l’atribueix a un sol agent actuant pel seu compte: “No ens ho creiem i sabem, a més, que és fals”.