Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Salvem el Guinardó porta a la fiscalia el centre per persones amb addiccions i sense llar i reclama reubicar el servei

ACN Barcelona – La plataforma Salvem el Guinardó ha denunciat davant la fiscalia de Barcelona que el centre per a persones amb addiccions i sense llar que es va ubicar […]

Agències 14/02/2023

ACN Barcelona – La plataforma Salvem el Guinardó ha denunciat davant la fiscalia de Barcelona que el centre per a persones amb addiccions i sense llar que es va ubicar a l’Hotel Arsitol no compleix les condicions legals per prestar el servei, segons ha informat en un comunicat. L’organització ha afirmat que no es compleixen ni per la seva ubicació, ni per les característiques ni pels permisos que actualment té. Per això, ha reclamat que en el proper concurs, previst per al setembre, es reubiqui el servei a un altre lloc. A més, ha recordat que es troba davant d’una escola i ha lamentat que s’han trobat amb consum de drogues en l’entorn del centre.

 

Salvem el Guinardó defensa que ha aportat proves a l’Ajuntament de Barcelona que demostren el que denuncien. Entre d’altres, asseguren que els usuaris porten drogues “il·legals” com heroïna, crack, cocaïna i les consumeixen en narcosales “ubicades a menys de quinze metres de l’escola”. En aquest sentit, han asseverat que han trobat en l’entorn del centre xeringues, pipes, tendes de campanya i persones consumint.

Han afirmat també que l’administració els diu que aquests fets són “casuals” i que res tenen a veure amb el centre.

Per tot plegat, i en veure “vulnerats” els seus drets com a ciutadans i davant del “fracàs” del diàleg amb l’administració, s’han vist “obligats” a recórrer a la fiscalia.