Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Salut xifra en un 37,70% el seguiment de la vaga dels MIR

ACN Barcelona.-El Departament de Salut ha xifrat en un 37,70% el seguiment de la segona jornada de la nova setmana de vaga dels Metges Interns Residents (MIR) que ha començat […]

Avatar
Agències 29/09/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Salut ha xifrat en un 37,70% el seguiment de la segona jornada de la nova setmana de vaga dels Metges Interns Residents (MIR) que ha començat aquest dilluns. La segona tongada d’aturades, després dels tres dies de vaga de la setmana passada, es produeix en un context de postures allunyades de les diferents parts en les negociacions que els MIR mantenen per intentar aconseguir millores formatives, laborals i salarials. De moment, el que proposen patronals i Departament està “lluny del que podria ser una proposta per reflexionar i pensar en deixar les mobilitzacions”, segons explicava el portaveu del col·lectiu, Àlex Mayer. Metges de Catalunya (MC), que convoca la mobilització, ha xifrat el seguiment de l’aturada en un 92%.

Segons el sindicat mèdic, el 92% dels MIR dels centres d’atenció primària i de la xarxa d’hospitals públics i concertats ha secundat la cinquena jornada de vaga per exigir “amb més força que mai” una millora de les condicions laborals, retributives i formatives, “davant el bloqueig de les negociacions per intentar trobar una sortida al conflicte”.El sindicat xifra en un miler els residents d’arreu de Catalunya que aquest migdia han exhibit llençols blancs i coixins a l’Avinguda de la Reina Maria Cristina de Barcelona, en un acció en què simulaven que dormien al carrer per fer visible una de les reivindicacions principals del col·lectiu: que els centres sanitaris respectin els temps de descansos establerts legalment, tant les 12 hores de descans després d’una guàrdia mèdica com les 36 hores setmanals ininterrompudes.També segons MC, durant la protesta els MIR han corejat consignes com ‘La nostra vocació no paga el lloguer’ o ‘On són els aplaudiments de les vuit’. També han mostrat pancartes amb expressions com ‘Porto 24 hores treballant, t’atenc?’, ‘El meu descans, la teva seguretat’, ‘Formació no és igual a explotació’ o ‘Sou de becari sense límit d’horari’, entre altres.MC també ha xifrat el seguiment de la vaga per demarcacions provincials. A la de Barcelona afirma que ha estat del 95%, a Tarragona del 92%, a Girona del 91% i a Lleida del 89%.