Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Salut treballa perquè més hospitals puguin practicar reconstruccions mamàries immediates a partir de l’any que ve

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha avançat aquest dijous que el departament treballa perquè més hospitals catalans puguin fer, a partir del primer trimestre de l’any que ve, […]

Avatar
Agències 19/09/2019

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha avançat aquest dijous que el departament treballa perquè més hospitals catalans puguin fer, a partir del primer trimestre de l’any que ve, reconstruccions mamàries immediates, és a dir, que en la mateixa operació en què a una pacient se li extirpa una part o tot el pit a causa d’un càncer se li pugui reconstruir. Salut es va comprometre l’abril passat a elaborar un nou decret d’accessiblitat a les llistes d’espera que, entre altres, ha de garantir un màxim de 180 dies d’espera per a reconstruccions de mama després d’una mastectomia. En paral·lel als treballs d’aquest decret de llistes d’espera, la consellera ha assenyalat en compareixença parlamentària que també volen que la reconstrucció mamària en el moment de l’extirpació es pugui fer en més territoris.

Actualment, els centres que practiquen una mastectomia i reconstrucció en el mateix acte són l’Hospital de Bellvitge, Sant Joan Despí Moisès Broggi i l’Hospital Germans Trias i Pujol, segons informen fonts del Departament de Salut. Després d’una mastectomia, la reconstrucció de la mama és important per al procés psicològic i emocional de les pacients.