Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Salut tanca disset consultoris de la Segarra per la seva proximitat a Igualada i reforça els CAP de Cervera i Guissona

ACN Lleida.-Salut ha decidit tancar consultoris de disset municipis de la Segarra per la seva proximitat a Igualada “per minimitzar el possible risc de transmissió comunitària en el corresponent àmbit […]

Avatar
Agències 12/03/2020

ACN Lleida.-Salut ha decidit tancar consultoris de disset municipis de la Segarra per la seva proximitat a Igualada “per minimitzar el possible risc de transmissió comunitària en el corresponent àmbit territorial”. El Departament ha informat que els professionals que treballen en aquests consultoris locals exerciran les seves funcions en els CAP de Cervera i Guissona. Aquesta mesura, asseguren es pren per “donar continuïtat a la prestació dels serveis sanitaris, protegint als professionals del sistema de salut i per garantir una millor atenció als usuaris de la zona”. A la demarcació de Lleida s’han confirmat aquest dijous 13 casos positius nous de coronavirus d’edats diverses, la majoria gent gran.

El Departament de Salut ha informat que tota l’activitat d’atenció primària de l’Àrea Bàsica de Salut Cervera – Guissona es concentrarà als CAP de Cervera i de Guissona. Aquesta mesura afectarà els consultoris de Castellnou d’Oluges, Els Plans de Sió, Estaràs, Granyena de Segarra, Ivorra, Les Oluges, Massoteres, Montoliu de Segarra, Montornès de Segarra, Ribera d’Ondara, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Sant Guim de la Plana, Sant Ramon, Talavera, Tarroja de Segarra, i Torrefeta i Florejacs, a la Segarra, que no atendran als usuaris. Salut també ha informat que s’estan aplicant les mesures de contenció preventives seguint els protocols en el cas dels tretze nous positius a Lleida. Dues de les persones afectades estan hospitalitzades a planta i les altres onze es troben a casa en vigilància activa per part dels serveis de salut pública. En dotze d’aquests casos, han afegit, la transmissió és importada a les comarques de Lleida i Alt Pirineu i Aran, i en l’altre està “en estudi”.Des del Departament asseguren que s’està reforçant el servei de recollida de mostres per donar resposta a les possibles necessitats. Pel que fa als hospitals i centres sociosanitaris Salut recomana limitar al màxim el nombre d’acompanyants a les persones que van a fer-se proves o visites, així com els pacients que estan ingressats. Es continua, recorden, amb l’aplicació estricta del protocol de mesures de contenció per tal d’evitar una transmissió comunitària generalitzada.