Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Salut reestructura serveis hospitalaris de les Terres de l’Ebre per la pandèmia

ACN Tortosa.-La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha reestructurat diferents serveis hospitalaris a causa de la situació de la covid-19. Un brot que ha provocat el confinament de […]

Avatar
Agències 30/10/2020

ACN Tortosa.-La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha reestructurat diferents serveis hospitalaris a causa de la situació de la covid-19. Un brot que ha provocat el confinament de sis metges ha fet que l’Hospital Comarcal d’Amposta hagi canviat l’horari de les urgències, que estaran operatives de vuit del matí a vuit del vespre. Fora d’aquest horari, els usuaris hauran de trucar al 061 per rebre resposta assistencial i derivació segons el seu nivell d’urgència. Alhora, en horari nocturn es desplaçarà el Vehicle d’Intervenció Ràpida del SEM a l’exterior del centre per tal de resoldre possibles emergències. Per altra banda, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre suspendrà a partir de dilluns la programació de cirurgia general.

Pel que fa l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, ha d’incrementar llits d’UCI perquè la seva dotació habitual és plena. Per això prepara l’àrea de gabinet digestiu on habilitarà nou llits més, i desplaçarà aquest servei a l’àrea quirúrgica. Això comporta derivacions d’intervencions a la Clínica Terres de l’Ebre i es limitarà l’activitat quirúrgica del Verge de la Cinta a intervencions urgents i oncològiques.En relació a l’atenció primària Salut ha apuntat que s’intentarà evitar tancar punts d’assistència per garantir la continuïtat i seguiment de les necessitats no covid.