Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Salut realitza el primer cribratge massiu en un centre comercial a Mataró

ACN Barcelona.-El Departament de Salut de la Generalitat ha realitzat aquest dissabte el primer cribratge massiu en un centre comercial a Mataró. Les proves PCR s’han pogut fer a més […]

Avatar
Agències 17/10/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Salut de la Generalitat ha realitzat aquest dissabte el primer cribratge massiu en un centre comercial a Mataró. Les proves PCR s’han pogut fer a més de 3.000 persones. Es tracta de la primera vegada que es duu a terme una estratègia d’aquestes característiques a Catalunya, per tal de detectar casos de covid-19 asimptomàtics i poder tallar les cadenes de transmissió. La decisió de realitzar el cribratge en aquest municipi ha vingut determinada per criteris epidemiològics. L’acció s’ha coordinat des del Servei Català de la Salut, l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, i el Consorci Sanitari del Maresme. També s’ha comptat amb la participació de l’Ajuntament de Mataró, del centre comercial i de voluntaris d’Open Arms.

Les proves s’han iniciat al voltant de dos quarts d’onze del matí i han finalitzat a les vuit del vespre. Gairebé un centenar de persones hi han treballat durant tot el dia, tan professionals sanitaris i administratius com aquells que han participat en el muntatge del dispositiu i en la gestió de cues. Tot plegat per poder fer el màxim de proves a la població a partir de setze anys que es trobava al centre comercial. A tots ells se’ls ha ofert – de manera voluntària i gratuïta – si volien fer-se la PCR. Complexa organització del dispositiuL’acció de cribratge ha requerit una complexa organització a diversos nivells, tant pel que fa al muntatge i preparació de l’espai (així com la posterior neteja), com a la coordinació de tots els professionals i la logística que requereix dotar el dispositiu i gestionar la recollida i entrega de mostres als laboratoris. En aquest cas també ha estat molt important la implicació dels dos laboratoris que analitzaran les mostres, el de l’Hospital Germans Trias i el del Banc de Sang i Teixits. Les persones que s’han fet la prova podran consultar-ne el resultat en un termini aproximat de 48 hores. A més, es contactarà per telèfon amb els casos positius i s’enviarà un missatge de text als casos negatius que tinguin signat el consentiment.