Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Salut publica tres noves guies per ajudar a atendre persones amb trastorns de l’espectre alcohòlic fetal

ACN Barcelona.-El Departament de Salut ha publicat tres noves guies per ajudar a atendre persones amb trastorns de l’espectre alcohòlic fetal (TEAF). S’adreça a famílies i professionals de la salut […]

Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Salut ha publicat tres noves guies per ajudar a atendre persones amb trastorns de l’espectre alcohòlic fetal (TEAF). S’adreça a famílies i professionals de la salut mental i l’educació i ho fa en la commemoració, com cada 9 de setembre, del Dia Internacional per a la prevenció d’aquests trastorns. S’estima que la prevalença de TEAF entre infants i joves a Europa és d’aproximadament 19,8 per cada 1.000 habitants. Un 50% dels infants adoptats a països de l’Est d’Europa que viuen a Catalunya també poden patir-ho. El consum d’alcohol durant l’embaràs és la principal causa no genètica de retard mental en el món occidental.

Les persones afectades poden presentar diferents manifestacions, entre les què s’inclouen retard en el creixement i anomalies en el sistema nerviós central (com ara microcefàlia, anomalies estructurals cerebrals i/o convulsions no febrils), dèficits cognitius i conductuals i, en alguns casos, trets facials característics.