Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Salut preveu per abans de dissabte la nova regulació per a cinemes, teatres i centres esportius a l’àrea metropolitana

ACN Barcelona.-Salut preveu permetre l’obertura de cinemes, teatres i centres esportius a Barcelona i l’àrea metropolitana abans de dissabte. Segons ha explicat la consellera Alba Vergés, dimecres ja es va […]

Avatar
Agències 30/07/2020

ACN Barcelona.-Salut preveu permetre l’obertura de cinemes, teatres i centres esportius a Barcelona i l’àrea metropolitana abans de dissabte. Segons ha explicat la consellera Alba Vergés, dimecres ja es va proposar al Procicat una nova resolució que “relaxa” algunes mesures vigents perquè les restriccions actuals han permès “baixar una mica la tensió”. Un cop feta la proposta, cal l’autorització del jutge i que es publiqui la nova resolució al DOGC, moment a partir del qual entrarà en funcionament. “Això serà abans de dissabte”, ha dit Vergés. La titular de Salut ha destacat que la proposta afecta “aquells sectors que ja prenen mesures, sectors que s’han adaptat i han fet un esforç brutal per prendre mesures de distància, reforçar la higiene…”.

La proposta del Govern s’ha fet després que aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) autoritzés la reobertura cautelar de cinemes, gimnasos i equipaments esportius als municipis amb restriccions sempre que compleixin les mesures sanitàries ordenades pel Procicat. MobilitatPer ara, Salut no preveu restriccions a la mobilitat. “No hi ha una prohibició expressa de la mobilitat però sí una recomanació molt ferma de baixar l’activitat”, ha dit Vergés, advertint que cal prendre-s’ho “seriosament”. “Si no ens pot portar a haver de prendre mesures que no agraden a ningú”, ha conclòs.