Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Salut preveu implementar més cribratges en empreses, barris o esdeveniments on es produeixin brots

ACN Barcelona.-El Departament de Salut preveu anar implementant cribratges en àmbits laborals, barris o esdeveniments on es produeixin brots importants de coronavirus. Ho ha explicat la consellera Alba Vergés, que […]

Avatar
Agències 30/07/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Salut preveu anar implementant cribratges en àmbits laborals, barris o esdeveniments on es produeixin brots importants de coronavirus. Ho ha explicat la consellera Alba Vergés, que ha recordat que és una pràctica que s’ha fet al Segrià i en altres llocs i que ara es vol fer més. “Això vol dir desplegament, fer proves in situ i gestionar els resultats de les proves”, ha afirmat. La consellera ha visitat aquest dijous el CAP Roger de Barcelona per conèixer la feina dels ‘gestors covid’, la nova figura encarregada d’identificar els contactes estrets d’una persona amb coronavirus. Se n’han contractat 568, alguns dels quals ja estan treballant i es preveu que en els propers dies s’incorpori la resta.

Aquests 568 ‘gestors covid’ han de completar el circuit de rastreig per identificar, contactar i fer seguiment dels contactes estrets de persones a qui s’hagi diagnosticat la covid-19. Així, se sumen als 240 professionals dels Serveis de Vigilància Epidemiològica de Catalunya i els 120 coneguts com a ‘scouts’, que truquen a persones amb símptomes o positius i fan tasques de suport i de seguiment dels contactes.Aquest circuit de rastreig és molt important per identificar tan ràpid com sigui possible els contactes estrets d’una persona amb coronavirus i, per tant, que poden haver-se contagiat; fer-ne seguiment i evitar que transmetin el virus a altres persones. El gran objectiu, tallar les cadenes de transmissió del virus. Quan una persona se sotmet a una prova PCR al CAP per tenir símptomes de covid-19, passa a una sala amb el ‘gestor covid’, on li dona informació sobre què representa que pugui acabar sent positiu, possibles riscos i com fer l’aïllament. També identifiquen els contactes estrets que ha tingut en els darrers dies. Si la prova acaba sent negativa, la informació dels contactes es descarta. Vergés ha destacat que és important que els ciutadans tinguin la informació a l’abast i que se sentin segures i sàpiguen què representa ser positiu de covid-19, quins riscos suposa i sobretot “com aïllar-se, ja que és la manera de protegir-se ells, les seves famílies i la societat en general”.