Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Salut preveu fer un cribratge massiu a les Borges Blanques centrat en l’entorn escolar

ACN Les Borges Blanques.-El Departament de Salut preveu fer un cribratge massiu a les Borges Blanques centrat en l’entorn escolar del municipi, que es podria dur a terme entre divendres […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Les Borges Blanques.-El Departament de Salut preveu fer un cribratge massiu a les Borges Blanques centrat en l’entorn escolar del municipi, que es podria dur a terme entre divendres o dissabte. La localitat ha registrat en els darrers dies un important increment de positius de covid-19 derivat, en part, pel brot detectat la setmana passada a la residència de gent gran L’Onada però també s’ha constatat una elevada incidència de casos entre la població jove. El CAP de les Borges ja va efectuar dijous passat un cribratge a una vuitantena de persones, entre les quals contactes estrets de treballadors del geriàtric. Les Garrigues és la comarca del país que presenta un risc de rebrot més elevat, amb 1.752,15 punts i una taxa de reproducció del virus de 3,29.

El risc de rebrot a les Borges Blanques se situa aquest dimarts en 5.120 punts, un dels més alts de Catalunya, i la taxa de reproducció de la covid-19 és de 3,46. Segons les dades del Departament d’Educació, al col·legi Mare de Déu de Montserrat hi ha en aquests moments 76 alumnes confinats, de tres grups. En el cas de l’Institut Josep Vallverdú, el centre ha informat que aquest dimarts han començat el confinament quatre grups després de la detecció de diversos positius durant el cap de setmana. Així mateix, en els últims dies han tornat a les aules un grup d’aquest institut i un altre del col·legi Joan XXIII, després d’haver complert les preceptives quarantenes. D’altra banda, la setmana passada es va detectar un brot de coronavirus a la residència de gent gran de les Borges Blanques, després que 34 ancians i 14 treballadors donessin positiu. Des del 8 d’octubre, el centre ha registrat la mort de 5 dels residents. Actualment, són 24 els usuaris positius els quals es troben aïllats en un espai diferenciat del centre. La majoria són asimptomàtics i només una desena presenten símptomes de la covid-19, segons la informació facilitada per la residència. Tres dels residents es troben actualment hospitalitzats.