Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Salut precisa que la relació entre el nucli familiar d’Igualada i el dinar de sanitaris és “desconegut”

ACN Barcelona/Igualada.-El Departament de Salut ha precisat aquest divendres al vespre que es desconeix l’origen i la relació entre el brot de coronavirus d’Igualada detectat en un nucli familiar de […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Barcelona/Igualada.-El Departament de Salut ha precisat aquest divendres al vespre que es desconeix l’origen i la relació entre el brot de coronavirus d’Igualada detectat en un nucli familiar de cinc persones de la ciutat i els professionals sanitaris de l’hospital local infectats en un dinar multitudinari. Aquest divendres al migdia el secretari de Salut Pública, el doctor Joan Guix, ha dit que el 28 de febrer es va produir “una contaminació de part dels assistents al dinar per part d’una persona del clúster familiar, i tenim dues branques” del brot. Ara, però, Salut que la relació entre els dos brots i l’origen de tots dos es desconeix.

Després de la declaració del migdia, una infermera d’Igualada que forma part de la família inicialment infectada ha assegurat aquest divendres a la tarda que ella no va assistir al dinar i que ni ella ni ningú de la seva família tampoc va anar a Itàlia, ha assegurat.En un comunicat al qual ha tingut accés l’ACN, la dona admet que va ser la primera infermera de l’hospital a qui se li va detectar el coronavirus, el 9 de març, i que ella està “relacionada” amb el clúster familiar que va originar el brot. Va ser contagiada per una font “desconeguda”, segons ella. “S’ha especulat que jo vaig assistir a aquell dinar, però aquesta afirmació és falsa”, afirma, en relació a l’àpat del 28 de febrer amb més de 80 persones.Pel que fa a la seva actuació com a professional sanitària, ha explicat que en el primer moment que va tenir símptomes de malaltia van anar al CAP. Allà no van sospitar que pogués tenir la covid-19 ni li van fer cap prova. Li van donar la baixa i no va tornar a treballar fins que li van donar l’alta mèdica. “Crec que en tot moment vaig actuar correctament i no crec correctes les difamacions que circulen sobre alguna actuació imprudent per la meva part. També aprofito per donar ànims al personal sanitari i agrair la seva feina”, conclou l’escrit.Ara, però, la Conselleria ja no els considera dues branques del mateix brot, sinó dos brots diferents. El primer, en un nucli familiar de cinc persones, confirmat epidemiològicament el 9 de març. El segon té l’origen en un dinar, celebrat el 28 de febrer, en què van participar unes 80 persones, entre elles molts professionals sanitaris de l’Hospital d’Igualada, que després van donar positiu per coronavirus.