Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Salut posa en marxa cribratges selectius als barris de Can Anglada i Can Palet de Terrassa

ACN Barcelona.-Salut va iniciar aquest dijous un cribratge selectiu amb proves PCR als barris de Can Anglada i Can Palet de Terrassa per detectar malalts asimptomàtics de covid-19. A diferència […]

Avatar
Agències 26/08/2020

ACN Barcelona.-Salut va iniciar aquest dijous un cribratge selectiu amb proves PCR als barris de Can Anglada i Can Palet de Terrassa per detectar malalts asimptomàtics de covid-19. A diferència dels tests massius realitzats en altres municipis, aquests, que s’allargaran fins el 31 d’agost, van dirigits a una població diana molt específica d’unes 4.500 persones. Així, els veïns dels dos barris que siguin seleccionats per fer-se les proves rebran un SMS on se’ls informarà del dia que han d’anar. Els que no siguin cridats també es podran fer el test –sense límit d’edat- dirigint-se al seu CAP de referència segons el dia que toqui al seu carrer.

Les proves del barri de Can Anglada es fan al CAP Sant Llàtzer de 8h. a 20h. els dies laborables i al CAP Sant Pere Nord durant el cap de setmana de 9h. 17h. Pel que fa al barri de Can Palet, la recollida de les PCR es realitza durant aquesta setmana al CAP Sud de 9h. a 14h. i de 15:30h. a 19h.Cati Serra, directora executiva del Vallès Occidental Oest recalca que el cribratge està enfocat a uns “carrers específics” on s’ha observat que hi ha més transmissió comunitària. Segons explica la directora, s’han determinat aquestes zones tan concretes gràcies a una anàlisi que s’ha fet de la concentració de casos dels ambulatoris CAP Llàtzer, CAP Terrassa Est i CAP Sud. Tot i que segons fonts del consistori el cribratge inicialment també s’havia previst fer al barri de Sant Pere Nord, finalment s’ha centrat en els de Can Anglada i Can Palet.