Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Salut, pendent de reunions amb altres autoritats sanitàries per si cal intensificar les mesures contra el coronavirus

ACN Barcelona.-El Departament de Salut està en espera de les reunions d’aquesta setmana amb el Ministeri de Sanitat i autoritats sanitàries internacionals per saber si cal intensificar els protocols contra […]

Avatar
Agències 24/02/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Salut està en espera de les reunions d’aquesta setmana amb el Ministeri de Sanitat i autoritats sanitàries internacionals per saber si cal intensificar els protocols contra el coronavirus amb noves mesures i ampliar els criteris epidemiològics, que fins ara estan molt acotats a les zones més afectades de la Xina. Ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest dilluns, després que diversos països hagin registrat nous casos del Covid-19 en els últims dies, entre els quals Itàlia, amb quatre persones que han mort pel virus i que 150 estiguin infectades. Vergés ha recordat que, de moment, no s’ha confirmat cap cas a Catalunya -se n’han investigat cinc i han donat negatiu- i actualment tampoc n’hi ha cap a l’Estat.

La consellera ha afirmat que les autoritats sanitàries han d'”estar alerta” i ha deixat clar que els protocols són “vius” i que poden canviar “segons les informacions que arriben de les zones afectades i de les autoritats sanitàries europees o de l’Organització Mundial de la Salut”. En els propers dies hi ha previstes reunions internes al Departament i altres amb el Ministeri, que també està en contacte amb les autoritats internacionals, per si cal “ajustar o intensificar els protocols d’alguna mesura”, ha assenyalat Vergés. Les decisions es prendran de manera coordinada amb aquestes autoritats. Vergés ha assegurat que, en qualsevol cas, totes les mesures que es prenguin s’explicaran amb transparència i ha reiterat la confiança en el sistema sanitari català, que està “preparat” per eventuals casos de coronavirus. La titular de Salut ha fet aquestes declaracions preguntada per si el nombre de casos al nord d’Itàlia -que han implicat mesures de confinament en les zones més afectades i suspensió d’activitats com el Carnaval de Venècia- podien afectar els protocols establerts a Catalunya contra el Covid-19. Itàlia ha confirmat en les últimes hores que un home de 84 anys ha mort pel coronavirus i que aquesta és la quarta víctima mortal al país.