Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

Salut obre les cites per a la tercera dosi de la vacuna contra la covid de les persones d’entre 30 i 39 anys

ACN Barcelona.-El Departament de Salut ha obert aquest divendres el calendari de cites per a la dosi de reforç de la vacuna contra la covid de les persones d’entre 30 […]

Agències 14/01/2022

ACN Barcelona.-El Departament de Salut ha obert aquest divendres el calendari de cites per a la dosi de reforç de la vacuna contra la covid de les persones d’entre 30 i 39 anys. Salut ho ha anunciat després que la Comissió de Salut Pública aprovés aquest mateix dijous la vacunació amb la tercera dosi de les persones d’entre 18 i 39 anys. També podran demanar cita unes 16.000 persones de 18 a 29 anys relacionades amb el món de la dependència, per exemple cuidadors de dependents. Catalunya havia fet justament aquesta petició a l’Estat i, un cop atesa, el departament ha decidit començar per la franja de 30-39. El temps necessari per rebre la dosi de reforç des de l’anterior dosi s’ha reduït de sis a cinc mesos, com també s’havia reclamat des de Salut.

Així, les persones de 30 a 39 anys ja poden demanar cita a vacunacovidsalut.cat. Tot i això, Salut ha recordat que els grups prioritaris per rebre aquesta dosi de record són les persones de 4 anys o més, així com els vacunats de qualsevol edat amb AstraZeneca o Janssen.En aquest sentit, Salut ha informat que el temps que cal esperar per rebre la tercera dosi es rebaixa de sis a cinc mesos per als que van rebre Pfizer o Moderna. En canvi, per als vacunats amb Janssen o AstraZeneca els termini es manté en tres mesos.