Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Salut no preveu activar ara la vacunació per part d’auxiliars d’infermeria i en tot cas seria una mesura “transitòria”

ACN Barcelona.-El Departament de Salut “no té previsió d’activar en aquests moments” la vacunació per part de tècnics en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) i “en el supòsit que fos necessari, […]

Agències 03/08/2021

ACN Barcelona.-El Departament de Salut “no té previsió d’activar en aquests moments” la vacunació per part de tècnics en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) i “en el supòsit que fos necessari, sempre seria de forma transitòria”, segons han explicat fonts de la conselleria a l’ACN. Per altra banda, si es decidís activar la mesura, els TCAI haurien de fer prèviament una formació específica, punxar sota la supervisió d’infermeres i que no hi hagués disponibilitat d’altres col·lectius professionals amb la competència per vacunar i que ja s’han presentat voluntaris en les crides realitzades. La mesura ha comptat aquest dimarts amb l’oposició frontal del Col·legi d’Infermeres i diversos sindicats d’infermeria.

El Departament de Salut ha explicat que ha “habilitat una mesura preventiva” per capacitar els TCAI per a l’administració de vacunes contra la covid-19 en cas que sigui necessari i assegurar així la continuïtat de la campanya de vacunació.La mesura permetria incrementar el nombre de professionals disponibles per a la vacunació. D’aquesta manera, en cas d’una situació epidemiològica amb un augment dels contagis, es podria alliberar a les infermeres per donar suport en dispositius amb alta càrrega assistencial, com els centres d’atenció primària o hospitals, segons les mateixes fonts. En altres etapes de la pandèmia, el Departament de Salut exposa que ja ha activat diferents mesures extraordinàries. Per exemple, que estudiants de medicina o infermeria facin tasques de suport com també l’administració de vacunes. Avui dia aquests estudiants de grau continuen donant suport a la campanya de vacunació, sempre amb la supervisió d’infermeres.