Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Salut no concreta si prioritzarà la immunització dels temporers: “L’objectiu no és vacunar un col·lectiu, sinó tothom”

ACN Barcelona.-Salut ha evitat aquest divendres dir si prioritzarà la vacunació dels temporers del sector de la fruita, preguntats els seus responsables per aquesta qüestió en roda de premsa. La […]

Avatar
Agències 14/05/2021

ACN Barcelona.-Salut ha evitat aquest divendres dir si prioritzarà la vacunació dels temporers del sector de la fruita, preguntats els seus responsables per aquesta qüestió en roda de premsa. La darrera actualització de l’estratègia estatal de vacunació ha obert la porta a immunitzar col·lectius en situació de vulnerabilitat social amb el vaccí monodosi de Janssen i Aragó preveu començar a vacunar els temporers a finals de la setmana que ve. “L’objectiu no és vacunar un col·lectiu perquè desenvolupi una determinada feina, sinó vacunar tothom. I això és vàlid tant a Barcelona com a la regió del Segrià”, ha respost el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que ha afegit que “no és casual” que la regio de Lleida vagi “un pas per davant” en la vacunació.

Ramentol ha subratllat que el sentit de la vacunació massiva és assolir la immunitat col·lectiva. “Això s’assoleix vacunant a tothom. Faci la feina que faci; vingui d’on vingui i independentment de la situació administrativa”, ha exposat. El secretari general de Salut ha afirmat que les noves consideracions de l’estratègia estatal de vacunació s’adaptaran “a les circumstàncies” en el marc dels treballs habituals de l’Agència de Salut Pública, però sense perdre de vista aquest objectiu de vacunar “tota la població”, ha resolt. Preguntat per la petició dels alcaldes del Baix Segre de vacunar el conjunt de veïns d’aquests pobles i no només els temporers per assegurar la campanya de la fruita, Ramentol ha respost que la campanya es va accelerar des del principi en aquesta regió respecte als altres territoris catalans i ha remarcat que “no és casual”. El secretari general de Salut ha aprofitat per destacar el “paper fonamental” dels ajuntaments per arribar a aquests col·lectius més vulnerables i ha instat els consistoris a facilitar-ne l’accés a la vacunació.