Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Salut impulsa un cribratge massiu a Batea per tallar cadenes de transmissió i detectar asimptomàtics

ACN Batea.-El Departament de Salut impulsa aquesta setmana un cribratge massiu a Batea (Terra Alta) en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi. S’utilitzaran tests antigènics ràpids. L’acció es durà a terme […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Batea.-El Departament de Salut impulsa aquesta setmana un cribratge massiu a Batea (Terra Alta) en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi. S’utilitzaran tests antigènics ràpids. L’acció es durà a terme a la societat la Germandat de Batea entre dimecres i divendres de dos quarts de nou del matí a tres de la tarda, organitzada per carrers. Salut ha decidit la mesura a partir del brot detectat a la població, que fins al moment és de 35 casos confirmats. L’índex de rebrot en aquest municipi se situa en els 2.142,86 punts i la velocitat de propagació en els 2,57. L’objectiu del cribratge, que es farà en la població de més de 16 anys, és tallar cadenes de transmissió i detectar asimptomàtics.

A més del cribratge poblacional, es farà també un cribratge de cerca activa al Centre de Dia previst per dimecres, a l’hospital de dia, a la residència de gent gran i al centre educatiu, previst per dijous, on s’han detectat casos en diverses aules.La unitat de presa de mostres estarà formada per 8 professionals i 7 administratius, entre ells 4 gestors covid, tots ells professionals de l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) de Terres de l’Ebre.