Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Salut farà un cribratge massiu a Benifallet

ACN Barcelona.-La directora dels serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha confirmat que en les pròximes hores es farà un cribratge massiu a Benifallet (Baix […]

Avatar
Agències 17/08/2020

ACN Barcelona.-La directora dels serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha confirmat que en les pròximes hores es farà un cribratge massiu a Benifallet (Baix Ebre). El brot que es va confirmar divendres en aquest municipi acumula ja 14 positius i 24 contactes estrets en seguiment i també ha afectat residents d’altres municipis. Lleixà ha assenyalat que les proves serviran per fer una “cerca activa” de casos de persones que són asimptomàtiques. Seguint els protocols s’han fet ja les proves PCR als contagiats i es mantenen en aïllament els contactes directes de les persones que han donat positiu. Salut concretarà aviat quin dia es farà el cribratge massiu.

Lleixà ha apuntat que el brot de Benifallet –municipi amb poc més de 700 habitants- afecta altres municipis. Els primers positius es van detectar en un restaurant del poble. Als municipis veïns de Xerta i el Pinell de Brai hi ha dos brots confirmats més, el primer amb 7 casos positius i el segon amb 4.El dispositiu per fer el cribratge massiu de PCR a la població resident al municipi i aquells que hi siguin de vacances s’iniciarà aquest dimarts a la tarda per franges horàries i carrers, sense limitació d’edat. Continuarà el dimecres durant tot el dia i el dijous al matí. El dispositiu per a la presa de mostres s’ha instal·lat a Benifallet, al Casal de la població que es connecta interiorment amb el consultori local, sota la coordinació de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre hi col·labora el servei de vigilància epidemiològica de les Terres de l’Ebre, professionals d’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre amb la recollida de mostres, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) amb part de la logística, professionals del laboratori de l’ICS Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, coordinats amb l’Ajuntament de Benifallet i Protecció Civil amb voluntaris de la Creu Roja. Els resultats es podran consultar quan estiguin disponibles a La Meva Salut, els positius rebran una trucada i els negatius un SMS.A la Regió Sanitària Terres de l’Ebre l’índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) es troba en 103,41 amb un risc alt, pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, lRt se situa en 1,13. En la darrera setmana hi ha hagut 98 casos positius de coronavirus a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre.