Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Salut farà un cribratge intensiu de dos dies a Vilafant amb testos antigènics per detectar persones asimptomàtiques

ACN Vilafant.-El Departament de Salut farà un cribratge intensiu de dos dies a Vilafant per detectar casos asimptomàtics de covid-19 i tallar les cadenes de transmissió del virus. Es faran […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Vilafant.-El Departament de Salut farà un cribratge intensiu de dos dies a Vilafant per detectar casos asimptomàtics de covid-19 i tallar les cadenes de transmissió del virus. Es faran testos antigènics ràpids (TAR) als més grans de 16 anys. El cribratge tindrà lloc entre dimarts i dimecres al centre cívic les Mèlies. El Departament ha decidit impulsar el cribratge arran de l’alta incidència de coronavirus que hi ha al municipi, on en la darrera setmana s’han detectat nou casos nous. A més, el risc de rebrot se situa als 280,45 i un 4,19% de les proves fetes, ja siguin testos d’antígens o PCR, donen positiu.

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, la setmana vinent es farà un cribratge intensiu a Vilafant.Les proves amb test antigènic ràpid (TAR) es faran els dies 21 i 22 de desembre al centre cívic les Mèlies, a la urbanització del Camp dels Enginyers. L’horari serà el mateix els dos dies, de tres de la tarda a vuit del vespre.Des del Departament de Salut s’ha decidit fer aquest cribratge donada l’alta incidència que encara hi ha actualment en aquesta localitat, veïna de Figueres. Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa als 280,45 i s’han detectat nou casos positius, si bé fa dos era el triple de l’actual. Un 4,17% de les proves fetes (ja siguin testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu.Tallar cadenes de contagisLa mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR).L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Salut també destaca la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.Aquest cribratge s’està organitzant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafant, que col•labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).