Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Salut farà proves PCR a tots els alumnes i professors dels instituts de Roquetes i Amposta

ACN Roquetes.-Aquest dimecres ha començat la recollida de mostres per detectar contagis de covid a tots els alumnes, professors i personal de l’Institut de Roquetes (Baix Ebre). Dimecres vinent es […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Roquetes.-Aquest dimecres ha començat la recollida de mostres per detectar contagis de covid a tots els alumnes, professors i personal de l’Institut de Roquetes (Baix Ebre). Dimecres vinent es començarà a fer també als instituts i centres d’adults d’Amposta. Salut preveu fer en 4.000 PCR en aquesta campanya. L’objectiu és identificar casos asimptomàtics, tallar cadenes de transmissió i evitar contagis sobretot entre la població més vulnerable. Les mostres les prendran equips mòbils de l’atenció primària de l’ICS Terres de l’Ebre, coordinats amb professionals de laboratori i del servei de vigilància epidemiològica. També es concretarà aviat l’estratègia per fer cribratges massius amb test antigènics ràpids a la regió sanitària.

Mar Lleixà, gerent de la regió sanitària de Terres de l’Ebre, ha recalcat que l’estratègia s’enfocarà a les necessitats i a l’estat del territori. “Som conscients que durant aquesta època hi ha una sèrie de punts molt a tenir en compte a l’hora de fer els cribratges i prestar-hi especial atenció, com pot ser la campanya de cítrics”, ha dit. Lleixà ha recordat que “és vital que la població segueixi activa amb les mesures de seguretat” i que no es pot abaixar l’atenció durant les festes de Nadal encara que es tingui un resultat negatiu en un test antigènic ràpid o PCR.