Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Salut farà dissabte un cribratge massiu a les Borges Blanques centrat en l’entorn escolar

ACN Les Borges Blanques.-El Departament de Salut durà a terme dissabte un cribratge poblacional massiu a les Borges Blanques centrat en l’entorn escolar del municipi. La localitat ha registrat en […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Les Borges Blanques.-El Departament de Salut durà a terme dissabte un cribratge poblacional massiu a les Borges Blanques centrat en l’entorn escolar del municipi. La localitat ha registrat en els darrers dies un important increment de positius de covid-19 derivat, en part, pel brot detectat la setmana passada a la residència de gent gran L’Onada però també s’ha constatat una elevada incidència de casos entre la població jove. El CAP de les Borges ja va efectuar dijous passat un cribratge a una vuitantena de persones, entre les quals contactes estrets de treballadors del geriàtric. Les Garrigues és la comarca del país que presenta un risc de rebrot més elevat, amb 1.752,15 punts i una taxa de reproducció del virus de 3,29.

(S’afegeixen les mesures adoptades per l’Ajuntament per frenar l’avenç de la covid-19 a les Borges Blanques)El risc de rebrot a les Borges Blanques se situa aquest dimarts en 5.120 punts, un dels més alts de Catalunya, i la taxa de reproducció de la covid-19 és de 3,46. Segons les dades del Departament d’Educació, al col·legi Mare de Déu de Montserrat hi ha en aquests moments 76 alumnes confinats, de tres grups. En el cas de l’Institut Josep Vallverdú, el centre ha informat que aquest dimarts han començat el confinament quatre grups després de la detecció de diversos positius durant el cap de setmana. Així mateix, en els últims dies han tornat a les aules un grup d’aquest institut i un altre del col·legi Joan XXIII, després d’haver complert les preceptives quarantenes.D’altra banda, la setmana passada es va detectar un brot de coronavirus a la residència de gent gran de les Borges Blanques, després que 34 ancians i 14 treballadors donessin positiu. Des del 8 d’octubre, el centre ha registrat la mort de 5 dels residents. Actualment, són 24 els usuaris positius els quals es troben aïllats en un espai diferenciat del centre. La majoria són asimptomàtics i només una desena presenten símptomes de la covid-19, segons la informació facilitada per la residència. Tres dels residents es troben actualment hospitalitzats.El Departament de Salut ha fet entre el 5 i l’11 d’octubre un total de 87 proves PCR al CAP de la capital de les Garrigues.L’Ajuntament de les Borges Blanques tanca quinze dies parcs infantils i equipaments municipals L’Ajuntament de les Borges Blanques ha comunicat aquest vespre que, degut a la “situació crítica actual” pels casos de covid-19 detectats al municipi, ha decidit prendre un seguit de mesures, que aplicaran, al menys, durant els pròxims quinze dies. Així, el consistori ha acordat clausurar els parcs infantils de la població i el tancament d’equipaments municipals, amb el cessament de les activitats previstes com ara cursos, entrenaments esportius o actes culturals, entre altres. Segons l’Ajuntament, amb aquestes mesures “es pretenen preservar les activitats essencials, com ara l’escola, així com l’activitat econòmica, i reduir al màxim la interacció i la mobilitat de persones en aquelles activitats no tan essencials, almenys durant quinze dies, a l’espera que la velocitat i la circulació del virus disminueixin”. Així mateix, des del consistori demanen “la màxima col·laboració de tota la ciutadania en l’aplicació d’aquestes mesures de la manera més estricta possible, així com continuar amb les mesures habituals de rentat de mans, distància i ús de la mascareta, per tal d’evitar nous brots”.D’altra banda, l’Ajuntament de les Borges Blanques informa que el cribratge massiu a la població es durà a terme, finalment, aquest dissabte, 17 d’octubre, i que s’adreça sobretot a les famílies amb fills en edat escolar (pares/mares i convivents).