Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Salut diu que “faria setmanes” que els policies menors de 60 estarien vacunats si l’Estat no hagués suspès AstraZeneca

ACN Barcelona.-El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit que si l’Estat no hagués suspès la vacunació amb AstraZeneca “faria setmanes” que els policies nacionals i guàrdies civils […]

Avatar
Agències 30/04/2021

ACN Barcelona.-El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit que si l’Estat no hagués suspès la vacunació amb AstraZeneca “faria setmanes” que els policies nacionals i guàrdies civils estarien vacunats. Ha afegit que els agents dels dos cossos de més de 60 anys que han volgut, “fa setmanes” que ho estan. De fet, ha explicat que posaran Moderna perquè continua vigent la limitació d’AstraZeneca a partir dels 60. Ha apuntat però que els policies formen part del grup de priorització 6, mentre que hi ha personal de gestió de la pandèmia que és grup 3 i s’ha endarrerit, quan “fa setmanes que hauria d’estar vacunat”. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha considerat un “escàndol majúscul” que s’estigui polititzant i judicialitzant la campanya.

Vergés no ha donat més detalls sobre l’inici de la vacunació el proper dilluns per aquests agents ja que ha assegurat que s’està organitzant. Ha insistit que es farà en compliment d’una resolució judicial però s’ha tornat a mostrar contrària a establir aquestes “excepcionalitats” quan la vacunació continua aturada per a la resta del col·lectiu essencial. De fet, ha afirmat que va ser el govern espanyol qui va aturar aquesta vacunació i qui va establir un límit a partir dels 60 anys per vaccinar amb AstraZeneca. Argimon de la seva banda ha repetit que la vacunació dels policies i guàrdies civils es va començar quan van disposar dels llistats dels agents, amb la limitació llavors per a majors de 55 anys. Després però hi va haver la suspensió i posteriorment la limitació a partir dels 60 anys. Sense aquestes limitacions, ha garantit que la vacunació als agents hagués continuat.El secretari ha recordat que els policies, com la resta de personal essencial, pertanyen al grup sis de priorització, mentre que n’hi ha d’altres, com el personal de vigilància epidemiològica i gestió de la pandèmia que és grup 3 de priorització i que encara no ha rebut la vacuna.