Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Salut distribueix 90 màquines per fer ecografies pulmonars i detectar precoçment pneumònies des de l’atenció primària

ACN Barcelona.-El Departament de Salut ha començat a distribuir arreu del territori 90 noves màquines per fer ecografies pulmonars i així poder detectar precoçment pneumònies des de l’atenció primària. La […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-El Departament de Salut ha començat a distribuir arreu del territori 90 noves màquines per fer ecografies pulmonars i així poder detectar precoçment pneumònies des de l’atenció primària. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que inicialment es feien sobretot radiografies de tòrax, però a poc a poc s’ha anat consolidant aquesta tècnica més sensible. La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) ja fa dies que ha posat en marxa un curs online gratuït perquè metges de família es perfeccionin en ecografia pulmonar i puguin identificar les infeccions pneumòniques per coronavirus. Ja s’hi han inscrit 1.400.

Se n’han repartit 48 màquines a la zona metropolitana sud, 6 a la ciutat de Barcelona, 2 a Tarragona, 7 a la regió central, 8 a l’Ebre, 15 a les comarques gironines i 4 a la zona metropolitana nord. Vergés ha remarcat que hi ha territoris que ja en tenien.