Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Salut detecta un brot d’amigdalitis amb quatre afectats a Sant Celoni

ACN Sant Celoni.-L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha constatat un brot d’amigdalitis que afecta quatre persones d’entre 19 i 22 anys i que ha estat notificat per l’Hospital […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Sant Celoni.-L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha constatat un brot d’amigdalitis que afecta quatre persones d’entre 19 i 22 anys i que ha estat notificat per l’Hospital de Sant Celoni (Vallès Oriental). Els afectats formen part d’un mateix entorn i van presentar quadres de febre i de dolor de la faringe entre el 19 de juny i el 7 de juliol. Una de les persones va tenir els primers símptomes el 28 de juny i va ingressar l’endemà a l‘Hospital de Sant Pau de Barcelona per aturada cardiorespiratòria, amb orientació diagnòstica de miopericarditis. El seu estat de salut és greu.

Pel que fa als altres tres afectats, dos ja han estat donats d’alta, mentre el darrer va tenir els primers símptomes el 7 de juliol i continua en observació hospitalària. Segons Salut, evoluciona favorablement. Arran de l’aparició d’aquest brot, la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya ha dut a terme actuacions de vigilància activa. Després de les observacions, Salut assegura que no ha aparegut cap altre nombre inusual de casos que poguessin estar relacionats amb el brot de Sant Celoni. En aquests moments, continuen en curs les anàlisis de les mostres clíniques.niques.