Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Salut detecta un brot d’amigdalitis amb quatre afectats a Sant Celoni però descarta que estiguin relacionats entre si

ACN Sant Celoni.-L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha constatat un brot d’amigdalitis que afecta quatre persones d’entre 19 i 22 anys i que ha estat notificat per l’Hospital […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Sant Celoni.-L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha constatat un brot d’amigdalitis que afecta quatre persones d’entre 19 i 22 anys i que ha estat notificat per l’Hospital de Sant Celoni (Vallès Oriental). Descarta, però, que els casos estiguin relacionats entre si. Els afectats van presentar quadres de febre i de dolor de la faringe entre el 19 de juny i el 7 de juliol. Una de les persones va tenir els primers símptomes el 28 de juny i va ingressar l’endemà a l‘Hospital de Sant Pau de Barcelona per aturada cardiorespiratòria, amb orientació diagnòstica de miopericarditis. El seu estat de salut és greu.

Pel que fa als altres tres afectats, dos ja han estat donats d’alta, mentre el darrer va tenir els primers símptomes el 7 de juliol i continua en observació hospitalària. Segons Salut, evoluciona favorablement. Arran de l’aparició d’aquest brot, la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya ha dut a terme actuacions de vigilància activa, que no evidencien l’existència d’un nombre inusual de casos amb aquest diagnòstic d’amigdalitis que poguessin estar relacionats. En aquests moments, continuen en curs les anàlisis de les mostres clíniques.