Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Salut detecta un 3,8% de casos positius de covid-19 als cribratges massius a escoles i instituts de Salt

ACN Salt.-Salut ha detectat un 3,8% de casos positius de covid-19 als cribratges massius que s’han fet a les escoles i instituts de Salt (Gironès). Les PCR van començar el […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Salt.-Salut ha detectat un 3,8% de casos positius de covid-19 als cribratges massius que s’han fet a les escoles i instituts de Salt (Gironès). Les PCR van començar el 6 d’octubre. Des de llavors i fins al 20 de novembre, els equips mòbils van dur a terme 5.151 proves entre l’alumnat i el personal dels disset centres de primària i secundària que hi ha al municipi. En total, s’han detectat 198 contagis per coronavirus. D’aquests positius, 195 han estat alumnes i personal dels centres, i els tres restants, familiars convivents. El Departament subratlla que l’objectiu d’aquest cribratge massiu era poder detectar casos asimptomàtics a l’entorn dels centres educatius perquè poguessin fer l’aïllament i tallar les cadenes de transmissió del virus.

Els resultats de les proves PCR fetes als centres escolars de Salt entre el 6 d’octubre i el 20 de novembre han permès detectar 198 positius, dels quals 195 en la comunitat educativa (alumnes i personal) i els tres restants en familiars convivents. En total s’han fet 5.151 proves PCR en disset escoles i instituts del municipi i d’aquestes el 3,8% han aflorat contagis de covid-19.Salut recorda que “l’objectiu d’aquesta actuació era poder detectar casos asimptomàtics a l’entorn de les escoles perquè poguessin fer l’aïllament i tallar la cadena de transmissió”. En concret, al llarg dels cribratges es van fer 4.439 proves en alumnes d’entre 3 i 18 anys, 545 en treballadors dels centres (docents, personal d’administració i serveis i extern) i 167 en familiars convivents. En aquest darrer cas, únicament al centre Vilagran. De la recollida de mostres se’n van encarregar els equips mòbils formats per professionals de l’Institut Català de la Salut (ICS) que es van desplaçar als centres escolars.Les proves es van iniciar a l’escola Vilagran el 6 d’octubre i durant els últims dos mesos s’han desplegat progressivament a tots els centres escolars de Salt. En concret s’han fet proves a les escoles la Farga, les Deveses, el Gegant del Rec, el Pla, Silvestre Santaló, Pia, Mas Masó, FEDAC, les Bernardes, Pompeu Fabra, les Arrels, el Veïnat, l’Escola Educació Especial Maçana, l’IES Vallvera, l’Institut Salvador Espriu i l’IES Salvador Sunyer i Aymerich, que va tancar l’actuació el 20 de novembre. El cribratge va ser iniciativa dels departaments de Salut i d’Educació, en coordinació amb el Servei Català de la Salut, l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Salt i les direccions dels centres educatius. També hi va participar l’Ajuntament de Salt, que va donar suport logístic i de comunicació a la ciutadania.