Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Salut destina 180 llits de l’Hospital General de Catalunya per a pacients derivats de l’Hospital d’Igualada

ACN Igualada.-El portaveu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Josep Maria Soto, ha explicat aquest dissabte en roda de premsa que el Departament de Salut ha destinat 180 llits de l’Hospital […]

Avatar
Agències 21/03/2020

ACN Igualada.-El portaveu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Josep Maria Soto, ha explicat aquest dissabte en roda de premsa que el Departament de Salut ha destinat 180 llits de l’Hospital General de Catalunya –del Grupo Quirónsalud- per a pacients que es deriven de l’Hospital d’Igualada. L’objectiu bàsic, segons Soto, és intentar disminuir “al màxim” la pressió a l’Hospital d’Igualada. El metge ha destacat que la mesura serà “un baló d’oxigen” pel centre i també servirà per guanyar temps perquè els professionals confinats a casa, a mesura que es vagin recuperant, es puguin anar reincorporant amb normalitat. Soto també ha explicat que des de l’inici del brot a la Conca d’Òdena, l’Hospital d’Igualada ja ha contractat 24 professionals externs.

El portaveu del SEM, Josep Maria Soto, ha anunciat que el Departament de Salut ha posat a disposició de l’Hospital d’Igualada 180 llits de l’Hospital General de Catalunya, propietat del Grupo Quirón Salud, a Sant Cugat del Vallès. Amb l’objectiu de disminuir la pressió a l’Hospital d’Igualada, es traslladarà a Sant Cugat aquells pacients que decideixin els professionals, en funció de la seva situació. De fet, aquest dissabte a la tarda ja s’hi ha trasllat una desena de persones. Soto també ha explicat que l’Hospital General de Catalunya compta amb una unitat per a pacients crítics i està dotada amb màquines com ventiladors. Tot i això, però, també s’estan realitzant compres per poder mantenir l’hospital ben equipat. La posada a disposició a l’Hospital d’Igualada de 180 llits és una de les primeres accions que tira endavant el Departament de Salut i que se suma al reforç que l’Hospital ja ha començat a rebre de Bellvitge. Sobre el condicionament de la nova residència d’Igualada per a gent gran que encara s’està duent a terme, Soto ha assenyalat que “no es descarta cap escenari”. Per tant, l’equipament podria ser servir com a hospital de campanya en cas de necessitat. En funció de l’evolució de la malaltia a la Conca d’Òdena, ha dit el portaveu del SEM, “s’aniran prenent les mesures oportunes segons les necessitats”. Soto també ha explicat que des que va començar el brot, i per intentar “alleugerir la pressió” al l’Hospital d’Igualada, s’han incorporat 24 professionals com a reforç. Entre ells hi ha 5 metges 8 infermeres i 7 tècnics assistencials. Reordenació dels CAP de la ConcaPer evitar el col·lapse de l’Hospital, el sistema de CAPs de la Conca d’Òdena també s’ha decidit “reordenar” i “optimitzar”. “Amb això garantim que la població estigui ben atesa”, ha destacat la gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada. En aquest sentit, el CAP Anoia passarà a estar obert 24 hores al dia en coordinació amb ICS, Hospital d’Igualada i SEM. El servei de radiologia també s’allarga 24 hores. L’àrea d’assistència sanitària a peu de carrer que han instal·lat ajudarà a donar resposta d’una manera “àgil” a persones que tenen dubtes sobre patologies “de baixa intensitat”. D’altra banda, el CAP de Vilanova del Camí atendrà les consultes no urgents relacionades amb pediatria, atenció a la salut sexual i odontologia.