Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Salut comença dissabte cribratges intensius a Tarragona i Reus per detectar casos de covid-19

ACN Tarragona.-El Departament de Salut començarà a fer dissabte cribratges intensius a la regió sanitària Camp de Tarragona per detectar casos de covid-19. En concret, en una primera fase hi […]

Agències 03/12/2020

ACN Tarragona.-El Departament de Salut començarà a fer dissabte cribratges intensius a la regió sanitària Camp de Tarragona per detectar casos de covid-19. En concret, en una primera fase hi haurà dos punts fixes de recollida de mostres: un a l’hotel Salut de Tarragona -ubicat a la plaça de les Corts Catalanes- i l’altre als mòduls exteriors del CAP Sant Pere de Reus. Les mostres que es faran en aquests dos punts seran Tests d’Antigen Ràpid (TAR) amb mostra nasofaríngica a població asimptomàtica a partir dels 16 anys. Salut ha informat que posteriorment s’implantaran punts de mostreig mòbils que s’ubicaran en diferents punts o poblacions del territori segons la situació epidemiològica.

A la ciutat de Tarragona els cribratges es faran a l’hotel Salut ubicat a l’hotel SB Exprés, a la plaça de les Corts Catalanes. Els horaris per adreçar-se són el dissabtes i dimecres de 9h a 13h i dilluns, dimarts, dijous i divendres de 15:30h a 19:30h. A la ciutat de Reus el cribratge es farà à als mòduls exteriors del CAP Sant Pere, en horari de dissabtes i dimecres de 9h a 13h, i dilluns, dimarts dijous i divendres de 15:30h a 19:30h. Per participar-hi cal dur la targeta sanitària i no cal demanar cita prèvia.Les proves no es faran a la població simptomàtica, a persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu de covid-19 i a aquelles que se’ls hagi fet alguna prova de diagnòstic de covid-19 en els darrers tres mesos.En cas que el resultat sigui negatiu, l’usuari rebrà un missatge de text al mòbil. En cas que el resultat sigui positiu l’usuari ho sabrà mitjançant una trucada i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut.El gerent de la regió sanitària Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, ha convidat la ciutadania a participar en aquestes proves per tal de poder aturar l’extensió del virus i assegurar que les persones infectades no el transmetin a d’altres persones.