Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Salut comença a reprogramar activitats urgents que no poden esperar més al marge del coronavirus

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que s’estan començant a reprogramar algunes activitats urgents al marge del coronavirus que no poden esperar més. Són actuacions que si […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que s’estan començant a reprogramar algunes activitats urgents al marge del coronavirus que no poden esperar més. Són actuacions que si no s’executen comportaran un “agreujament” de l’estat de salut de les persones afectades. “No podem deixar enrere coses urgents i no demorables”, ha insistit Vergés, que ha defensat la necessitat de seguir rebaixant la tensió del sistema de salut per poder recuperar operacions que no es poden demorar més. Ha explicat que s’està fent de forma planificada, i anirà molt en funció de com es controli l’epidèmia.

Ara mateix hi ha 2.081 llits d’UCI a Catalunya, 1.756 per a pacients amb coronavirus, dels quals estan ocupats 1.361. Vergés ha destacat que per primer cop es baixa per sota del 80% d’ocupació en els últims dies, però ha remarcat que igualment és una situació “d’estrès màxim” que cal rebaixar per poder atendre altres patologies i també per planificar bé el desconfinament.